Premier League

Formildende omstændigheder nedsætter Toney-straf – Brentford accepterer

Egentlig skulle Ivan Toney have haft en karantæne på 15 måneder for sine brud på det engelske fodboldforbunds regler om betting, men flere formildende omstændigheder betyder, at straffen kommer til at lyde på otte måneders udelukkelse - en straf Brenford og Toney fredag har valgt at acceptere.

Brentford accepterer straffen til Ivan Toney, der nu skal have hjælp til at komme over sin gambling-afhængighed.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 17. maj blev Brentfords Ivan Toney udelukket fra al fodbold i otte måneder.

Den straf kunne have været markant hårdere, og egentlig er det en række formildende omstændigheder, der gør, at udelukkelsen ikke lyder på 15 måneder.

Både det engelske fodboldforbund og Ivan Toney havde mulighed for at anke dommen, men fredag har Brentford offentliggjort, at klubben og Ivan Toney accepterer straffen.

Fredag har den uafhængige myndighedskommision, der har afgjort Toneys udelukkelse, offentliggjort en rapport med detaljer fra sagen.

Her fremgår det blandt andet, at Ivan Toney erkendte sig skyldig i i alt 232 brud på de engelske betting-regler, og netop det faktum, at han erklærede sig skyldig, har haft stor betydning for udmåligen af straffen.

Ifølge den uafhængige myndighedskommision, der har stået for udmålingen af Toneys straf, sparer Toneys skyldigheds-erklæring både tid og penge, og som følge deraf nedsættes hans udelukkelse med 25 procent fra de 15 måneder, som kommisionen ellers ville have tildelt ham.

Thomas Frank om karantæneramte Ivan Toney: Vi skal holde øje med hans mentale helbred

Derudover bliver Toneys straf yderligere nedsat med tre måneder som følge af en række andre formildende omstændigheder, herunder hans relativt unge alder da betting-bruddene startede samt det faktum, at han har indvilget i at gå i terapi for sin gambling-afhængighed.

Det engelske fodboldforbund, FA, henstillede til, at straffen først blev effektueret ved starten af næste sæson, der starter lørdag den 12. august, da Toney ikke spiller fodbold hen over sommeren, og at en udelukkelse i sommermånederne derfor er meningsløs. Den præmis har kommisionen ikke accepteret, og derfor blev Toneys udelukkelse effektueret med øjeblikkelig virkning den 17. maj.

Medie: Trods karantæne vil Brentford tilbyde Toney ny kontrakt

Dermed får Ivan Toney mulighed for igen at spille fodbold for Brentford fra og med den 16. januar 2024. For at kunne nå at komme i kampform til den dag, har kommisionen givet tilladelse til, at Toney kan genoptage træningen i Brentford fire måneder før sin udelukkelse ophører, og han kan således være tilbage på træningsbanerne hos Thomas Frank fra og med den 17. september.

Brentford skriver i sin pressemeddelelse, at klubben vil gøre alt, hvad der er muligt for at yde støtte til Toney og dennes familie i forbindelse med hans gambling-afhængighed.

Ivan Toney har være en afgørende figur i Brentfords historiske sæson, hvor klubben er sikre på som minimum at slutte som nummer ni i Premier League. Potentielt kan Brentford i sidste runde, hvor de hjemme møder mestrene fra Manchester City, rykke helt op på en syvendeplads, som for første gang vil sende klubben ud i europæisk fodbold.

Ivan Toney har spillet 33 kampe med 20 mål til følge i denne sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P