Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningCampo mener: FCM var blevet mestre med Thomasberg i stedet for Capellas

“Hvis og hvis min tantes røv var spids…” Sådan svarede en forhenværende cheftræner i Superligaen altid, når der blevet stillet...

3 min læsning
FC Midtjylland havde vundet guld, hvis klubben havde ansat Thomas Thomasberg som cheftræner i stedet for Albert Capellas i august 2022
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Avatar photo4. maj 2023, 14.42

“Hvis og hvis min tantes røv var spids…”

Sådan svarede en forhenværende cheftræner i Superligaen altid, når der blevet stillet hypotetiske spørgsmål i mixedzone efter en superligarunde.

Det nemmeste – i særdeleshed for fodboldtrænere – er selvfølgelig også at forholde sig til facts. Men for alle os andre er det altså interessant nok indimellem at spørge:

Hvad nu hvis….? 🤔

Hvad nu hvis FC Midtjylland havde hentet Thomas Thomasberg allerede i sensommeren sidste år og aldrig havde indledt en pointfattig periode med den rare mand fra Spanien?

Er der minimum syv-otte point tabt under Capellas, som Thomasberg havde sat ind på kontoen, om han havde fået ansvaret noget før?

Det danske mesterskab er billigt til salg i denne sæson, og har iøvrigt været det de seneste år, hvor henholdsvis 68 og 61 point sikrede guld til FCK og Brøndby.

I år kan F.C. København maksimalt havne på 64 point, skulle de lykkedes med at sejre i alle fem afsluttende kampe.

Og så er spørgsmålet jo, hvor havner FC Midtjylland? Lige nu har FC Midtjylland 41 point i nedrykningsspillet, og det vil være alt for søgt at sammenligne pointene på tværs af den nu opdelte Superliga.

Vi kan dog tage udgangspunkt i pointhøsten efter Bo Henriksens fyring. Der ligger minimum fire point begravet i de to famøse 3-3 kampe i løbet af Henrik Jensens vikariat, hvor man satte 3-0 føringer over styr mod først Lyngby og siden Horsens på udebane.

Men selv uden de fire point har FC Midtjylland under Albert Capellas kun hentet 22 ud af 51 mulige point i Superligaen.

Ulvene manglede to point for at kvalificere sig til top seks, hvilket med Thomasberg i sædet også havde givet muligheden for at erobre point indbyrdes mod F.C. København, FC Nordsjælland, Viborg og de andre tophold.

FC Midtjylland hentede faktisk 65% af sine 28 point i grundspillet mod top seks klubberne – det kan du læse mere om her:

Sådan ender nedrykningsspillet i Superligaen baseret på tidligere opgør: OB topper – FCM flopper

Når man samtidig kan konstatere, at FCN og FCK ud af 15 mulige point i mesterskabsslutspillet kun har formået at hente henholdsvis fire og syv point, tør jeg godt sige højt, at FC Midtjylland ville være blevet mestre, hvis de ikke havde ramt helt forbi med ansættelsen af Albert Capellas i august 2022.

Eller måske… hvem ved… hvis de aldrig havde fyret Bo Henriksen?

Er der minimum syv-otte point tabt under Capellas, som Thomasberg havde sat ind på kontoen, om han havde fået ansvaret noget før?

Yes!

Det er jeg ikke to sekunder i tvivl om. FC Midtjylland har kun vundet fire kampe hjemme på MCH Arena i hele denne superligasæson, hvilket er uhørt lavt. Det havde blandt andet, med Thomas Thomasbergs kendskab til dansk fodbold og Superligaen i særdeleshed, set anderledes ud.

Og mens Capellas var som en fremmed systemopdatering, har Thomasberg havde været en plug and play løsning.

Så hvis og hvis… havde FCM taget spids.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer