7 min læsningSådan ender nedrykningsspillet i Superligaen baseret på tidligere opgør: OB topper – FCM flopper

Nedrykningsspillet bliver skudt i gang fredag aften, når FC Midtjylland gæster OB - få et overblik over, hvordan det færdigspillede nedrykningsspil vil se ud, hvis holdene klarer sig på samme måde mod hinanden, som de gjorde i grundspillet.

7 min læsning
FC Midtjylland, OB, Silkeborg IF, AC Horsens, AaB, Lyngby Boldklub, Superligaen, nedrykningsspillet i Superligaen stilling.

Superligaen er lige på trapperne.

Fredag aften tages der hul på nedrykningsspillet, når FC Midtjylland gæster OB.

På campo.dk har vi leget med tanken om, hvordan tabellen i det færdigspillede nedrykningsspil mon ville se ud, hvis man antager at de seks klubber henter samme antal point mod hinanden, som de gjorde i grundspillet.

I grundspillet mødtes klubberne indbyrdes to gange – og det samme kommer de til i nedrykningsspillet.

Matematikken bag er derfor ganske simpel, og mens det lover godt for særligt OB, er det langt fra tilfældet for FC Midtjylland, AaB eller Lyngby.

Få overblikket nedenfor

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Sådan ender nedrykningsspillet i Superligaen baseret på tidligere opgør

AaB

AaB indtager lige nu sidstepladsen i Superligaen, og tager derfor også hul på nedrykningsspillet med det dårligste udgangspunkt af alle. Her har man otte point op til AC Horsens på den rigtige side af nedrykningsstregen, og meget skal derfor gå nordjydernes vej, hvis overlevelse skal blive en realitet.

AaB har hentet tre uafgjorte og en enkelt sejr i de i alt fire kampe mod sine to mest direkte konkurrenter i kampen om overlevelse (Lyngby Boldklub og AC Horsens).

11 ud af AaB’s nuværende 15 point er blevet hentet mod de fem modstandere i nedrykningsspillet, og selvom en lignende pointhøst med al sandsynlighed ikke er nok til overlevelse, har grundspillet da trods alt vist, at de kan hente point mod (næsten) alle modstanderne i nedrykningsspillet. Kun Silkeborg IF har gjort rent bord mod AaB i denne sæson.

AaB’s nuværende pointhøst: 15 point
AaB’s endelige pointhøst: 26 point
AaB’s endelige placering: Sidst (nedrykning)

AaB-boss om fyring: Kan forhåbentlig bringe ny energi

Lyngby Boldklub

De kongeblå oprykkere har på mere eller mindre mirakuløs vis fået gang i pointhøsten i foråret, hvor man har hentet otte point i grundspillets sidste fem kampe. Derfor har Lyngby også overhalet AaB med sine nu i alt 16 point.

De nedrykningstruede oprykkere har næsten lige så lang vej til overlevelse som AaB har det, og der er derfor ikke råd til at gå i stå for Lyngby.

Nedslående må det derfor også være, at man blot har hentet tre point mod sine mest direkte konkurrenter i kampen om overlevelse – tre uafgjorte og et nederlag efter i alt fire kampe mod AaB og AC Horsens.

Lyngby Boldklub deler desuden sidstepladsen hvad angår samlet pointhøst mod de øvrige fem modstandere i nedrykningsspilet. 10 point er det blevet til over de 10 kampe mod FCM, Silkeborg, AaB, Horsens og OB i grundspillet.

Lyngbys nuværende pointhøst: 16 point
Lyngbys endelige pointhøst: 26 point
Lyngbys endelige placering: Sidst (nedrykning)

Lyngby-chef: Ikke kun tre klubber, der skal kæmpe om overlevelse – der kommer til at være fire

AC Horsens

AC Horsens leverede et flot efterår, og da der blev taget hul på grundspillets sidste fem kampe tilbage i februar, var man i dén grad fortsat i spil til en af de sjove pladser i top seks.

Realiteten endte dog med at blive en helt anden, efter man kun lykkedes med at hente et enkelt point. Heldigvis for Horsens, blev det ene point hentet ude mod Lyngby i grundspillets sidste runde.

Horsens er nu den nærmeste konkurrent til overlevelsesplaceringerne for Lyngby og AaB, og derfor er det da også ærgerligt for de gule oprykkere, at man faktisk har hentet de fleste af sine point mod de seks klubber, som er endt i mesterskabsspillet.

Henter man lige så mange point mod modstanderne i nedrykningsspillet, som tilfældet var mod de samme klubber i grundspillet, skal man dog næppe frygte for at rykke ned. Her blev det til 11 point efter 10 kampe mod de fem modstandere.

AC Horsens’ nuværende pointhøst: 23 point
AC Horsens’ endelige pointhøst: 34 point
AC Horsens’ endelige placering: 10. pladsen

Horsens-træner: Jeg bekymrer mig om alt muligt

OB

Den fynske klub var blandt de klubber, der var med i kampen om en plads i mesterskabsspillet helt til det sidste. Et nederlag ude mod AGF betød dog, at foråret i stedet byder på nedrykningsspil.

Et kig på grundspillets kampe afslører, at OB ikke nødvendigvis skal være så kede af at være endt i den mindre flatterende halvdel af tabellen. Fynboerne har nemlig klaret sig rigtig godt mod sine fem kommende modstandere i nedrykningsspillet.

Ud af den samlede pointhøst på 28 point i grundspillet, er de 21 point således hentet efter kampe mod FCM, Lyngby, Horsens, Silkeborg og AaB.

Det eneste hold, som man ikke har ‘the upper hand’ imod, er FC Midtjylland – her blev det til en sejr til hver af de to klubber efter deres indbyrdes opgør. Mod AaB, Horsens og Silkeborg har Andreas Alm og co. hentet fire point over to kampe, mens Lyngby er blevet slået i begge opgør.

OB’s nuværende pointhøst: 28
OB’s endelige pointhøst: 49
OB’s endelige placering: 7. pladsen (vinder af nedrykningsspillet)

Mål og Highlights: Se AGF slukke OB’s top seks-drøm på intens sidste dag i Superligaens Grundspil

FC Midtjylland

Forrige sæsons pokalvindere, og sølvvindere i Superligaen, har været helt ved siden af sig selv i den hjemlige liga i denne sæson.

I sidste runde havde man dog stadig alt at spille for, og en sejr over Silkeborg IF havde været nok til en plads i top seks – det endte dog med en deler, så begge klubber i stedet er at finde i nedrykningsspillet.

FC Midtjyllands altoverskyggende mål må nu være syvendepladsen, så man har muligheden for at komme med i europæisk fodbold i næste sæson.

Grundspillets kampe tegner dog et yderst dystert billede for ulvene. Det viser sig nemlig, at FC Midtjylland ligger side om side med Lyngby på sidstepladsen, når det kommer til antallet af point hentet mod de fem modstandere i nedrykningsspillet. FCM har således kun hentet 10 af sine i alt 28 point mod Silkeborg, Horsens, OB, Lyngby og AaB.

Havde FCM hentet lige så mange point mod klubberne i nedrykningsspillet, som de gjorde mod klubberne i oprykningsspillet, var de endt i top seks på en fjerdeplads forud for Superligaens sidste 10 kampe.

FCM’s nuværende pointhøst: 28 point
FCM’s endelige pointhøst: 38 point
FCM’s endelige placering: 9. pladsen

Her SKAL vi blive bedre: FCM-boss sætter ord på Thomasbergs fornemmeste opgaver

Silkeborg IF

Forrige sæsons bronzevindere lykkedes ikke med at følge op på den flotte sæson i fjor.

Kent Nielsens tropper var tappet for energi sidst på efteråret, hvor kampene i europæisk sammenhæng havde sat sit præg på klubben.

Også Silkeborg havde muligheden for at blive en del af mesterskabsspillet helt frem til sidste runde, men som nævnt endte det med 3-3 i grundspillets sidste kamp mod FC Midtjylland – en sejr var det eneste, der kunne have sendt dem i top seks.

Af Silkeborgs 29 point har man hentet lige akkurat over halvdelen af dem mod de kommende modstandere i nedrykningsspillet – 15 styks.

Silkeborgs nuværende pointhøst: 29 point
Silkeborgs endelige pointhøst: 44
Silkeborgs endelige placering: 8. pladsen

Mål og Highlights: Se målfesten mellem Silkeborg og FC Midtjylland – ubrugeligt for begge

Sådan ville tabellen se ud:

7. OB – 49 point
8. Silkeborg IF – 44 point
9. FC Midtjylland – 38 point
10. AC Horsens – 34 point
11. Lyngby Boldklub – 26 point
12. AaB – 26 point

Sådan ser den nuværende stilling ud:

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer