LaLiga

Avis: Barca har brug for 200 millioner euro

FC Barcelona er i disse dage igang med at forberede en plan for, hvordan de kan spare - eller tjene - 200 millioner euro frem mod næste sæson.

FC Barcelona har ifølge den spanske avis Marca brug for 200 millioner euro frem mod næste sæson, hvis de skal kunne registrere nye spillere.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

200 millioner euro eller knap 1,5 milliarder kroner.

Så stor er den samlede udgiftspost, som FC Barcelona frem mod næste sæson skal have barberet væk.

I modsætning til, hvad de fleste tror, så er det dog ikke nødvendigvis på spillerlønninger, at pengene skal spares. Det skriver spanske Marca onsdag.

FC Barcelona har allerede skåret markant ned på spillerlønninger, hvor særligt salget af Antoine Griezmann og kontraktudløbene hos Gerard Pique og Sergio Busquets skulle have været en afgørende faktor.

Dermed lander FC Barcelona blot en smule over de 450 millioner euro i spillerlønninger, som anses for at være ideelt for.

Derfor skal der i stedet spares i alle andre områder af klubben, ellers kan FC Barcelona ikke få lov at registrere nye spillere, eller sågar forlænge kontrakterne med deres nuværende spillere, hvilket i øjeblikket rammer stjernefrøet Gavi og forsvarsspilleren Ronald Araujo.

Ondt blod: Real Madrid svarer tilbage i officiel video: Barça gjorde Franco til æresmedlem!

‘Hvad der er sparet er tjent’ lyder som bekendt et gammelt dansk ordsprog, men faktisk forholder det sig også omvendt – i hvert fald i FC Barcelonas situation.

De røde tal på bundlinjen kan nemlig også reddes, hvis klubben sælger en eller flere af sine nuværende spillere, og klubben kan i sidste ende befinde sig i en situation, hvor de slet og ret er nødt til at sælge spillere for at nå i mål.

En anden sten i skoen for den catalanske storklub er det faktum, at der allerede så småt er sat gang i klubbens store stadionrenovering, som betyder at klubbens førstehold fra og med starten af 2023-24-sæsonen vil spille sine hjemmekampe på det tidligere olympiske stadion på Montjuïc-bjerget i stedet for på den vanlige hjemmebane Camp Nou.

Den midlertidige flytning vurderer FC Barcelona selv, vil koste et sted imellem 15 og 20 millioner euro, ligesom klubben på kampdage vil næsten halvere antallet af tilskuere fra de små 100.000 tilskuere, der kan være på Camp Nou, til de 55.000 tilskuere, der kan være på Lluís Companys Olympic Stadium, som er det officielle navn. Det vil selvsagt betyde et markant fald i kamp-relaterede indtægter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P