3 min læsningOndt blod: Real Madrid svarer tilbage i officiel video: Barça gjorde Franco til æresmedlem!

Real Madrid har tydeligvis ikke tænkt sig at finde sig i FC Barcelona-præsident, Joan Laportas, udtalelser om, at Real Madrid er 'regimets klub'.

3 min læsning
Real Madrid svarer nu i en officiel video tilbage på FC Barcelonas anklager om, at de er 'regimets klub'.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Rivaliseringen kører på de høje nagler i disse dage.

Real Madrid og FC Barcelona har altid været ærkerivaler, men rivaliseringen bliver i disse dage taget til nye højder.

Mandag beskyldte FC Barcelona-præsident, Joan Laporta, Real Madrid for at være ‘Regimets klub’, og det må i den grad siges at være en beskyldning, Real Madrid ikke har tænkt sig at finde sig i.

Barca-præsident skyder med skarpt mod LaLiga og Real Madrid: Vi er ofre for en smædekampagne!

I en officiel video med historiske billeder fra tiden under den spanske diktator, Francisco Franco, skyder Real Madrid tilbage mod FC Barcelona, og de lægger ikke fingrene imellem.

– Hvem er regimets klub? Barcelona tildelte Franco guld og diamant-emblemmet. Barcelona udnævnte Franco som æresmedlem i 1965. Barcelona dekorerede Franco tre gange. Barcelona blev reddet fra konkurs tre gange med hjælp fra Franco, lyder det i videoen.

– Barcelona vandt otte mesterskaber og ni pokaltitler under Franco. Under Franco gik Real Madrid 15 år uden at vinde ligaen.

– Real Madrid blev skilt ad under borgerkrigen. Spillere blev myrdet, tilbageholdt og sendt i exil, som det bliver beskrevet i dokumentaren om Santiago Bernabeu, lyder det videre fra Real Madrid.

I videoen fremgår det desuden, at FC Barcelonas stadion, Camp Nou, blev indviet af  Jose Solis Ruiz, der var minister under Franco.

Mulig Barça-skandale: Undersøges for bestikkelse på tocifret millionbeløb

Real Madrid refererer desuden til de ord, der engang kom fra klublegenden, Santagio Bernabeu, som Real Madrids hjemmebane er opkaldt efter. Bernabeu skulle således have udtalt:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Når jeg hører, at Real Madrid har været regimets hold, giver det mig lyst til at skide på faderen til hvem end, der siger det.

Hele sagen handler i bund og grund om den korruptionssag, som i disse dage pågår i FC Barcelona. Den catalanske klub fastholder, at de ikke har handlet forkert i sagen, hvor de bliver beskyldt for at have betalt den tidligere vice-præsident i den spanske dommerkomité, Jose Maria Enriquez Negreira.

Real Madrid gav i marts til kende, at de havde tænkt sig at tilslutte sig det spanske fodboldforbund og LaLiga i sagen mod FC Barcelona, som ifølge kongeklubben var ‘af største bekymring’.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer