2 min læsningConte er fortid i Tottenham – den næstbedste nogensinde?

Antonio Conte er færdig i Tottenham, men stod det nu egentlig så skidt til, som man fik indtryk af?

2 min læsning
Antonio Conte hentede flere point per kamp end blandt andre José Mourinho i sin tid som manager i Tottenham.

Hvordan klarede han sig egentlig?

Tottenham bekræftede sent søndag aften, at man i fællesskab med klubbens manager, Antonio Conte, var nået til enighed om at afbryde samarbejdet.

Med andre ord, så står den italienske manager altså ikke længere i spidsen for klubben fra det nordlige London.

Fyringen – eller det afbrudte samarbejde – kommer i kølvandet på en sæson, hvor det senest blev til Champions League-exit efter to opgør mod AC Milan samt en formøblet 3-1-føring mod Premier League-bundproppen Sotuhampton.

Samtidig er Tottenham alt andet end sikre på den top 4-plads, som de lige nu klynger sig til, da særligt Newcastle ånder dem i nakken med færre kampe spillet på femtepladsen.

Den afsluttede Conte-æra skal samtidig ses i lyset af, at han i kølvandet på 3-3-kampen mod Southampton havde et mindre vredesudbrud rettet mod særligt spillerne i Tottenham. Samtidig stod hans kontrakt til at løbe ud til sommer, og der har gennem længere tid været vedvarende rygter om, at den 53-årige italiener havde hjemve og ville hjem til støvlelandet.

Officielt: Conte er fortid i Tottenham

Men stod det egentlig så skidt til?

Den britiske sportsanalysevirksomhed Opta har offentliggjort en statistik over Tottenhams bedste managere i forhold til pointhøst i Premier League. Her viser det sig, at Antonio Conte klarede sig ganske godt.

Italieneren bliver således kun overgået af argentinske Mauricio Pochettino, som stod i spidsen for Tottenham fra 2014 til 2019 – og som i øvrigt er blandt favoritterne til at tage over i klubben.

Conte nåede i alt 56 kampe i spidsen for Tottenham i Premier League, og kan nu kigge tilbage på et pointgennemsnit på 1,88 point per kamp – Mauricio Pochettinos gennemsnit er 1,89.

Overblik: Top 5 over de største resultatmæssige nedture for Danmark

I alt førte Antonio Conte klubben fra det nordlige London til 32 sejre, ni uafgjorte og 15 nederlag.

Se top fem over de Tottenham-managere med det højeste pointgennemsnit i Premier League nedenfor.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer