6 min læsningOverblik: Top 5 over de største resultatmæssige nedture for Danmark

Danmark har før skuffet og rejst sig igen. Få overblikket på de største resultatmæssige nedture for Danmark i dette årtusinde her.

6 min læsning
Største danske nedture i dette årtusinde.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det der længe så ud til at blive en god dansk fodbold-dag søndag blev aflyst af et kasakhisk lyn-comeback.

Således led det danske landshold søndag eftermiddag et skuffende nederlag på udebane mod Kasakhstan, som vendte en dansk 2-0-føring til en overraskende kasakhisk 3-2-triumf i EM-kvalifikationen.

Det er dog ikke første- og næppe sidste gang, at de danske drenge må gå skuffede fra banen i en kamp, hvor man var klare forhåndsfavoritter. Det danske landshold har dog altid formået at rejse sig efter store skuffelser.

Som motivation til at holde gejsten oppe oven på søndagens resultat, så gennemgår vi her top fem over de resultatmæssige største danske nedture i dette årtusinde – alle nedture som Danmark efterfølgende har rejst sig fra.

Største danske nedture siden år 2000

17. november 2007: Nordirland 2-1 Danmark

Tilbageblikket starter i slutningen af 2007. I en generelt set skuffende EM-kvalifikationskampagne fra dansk side blev det til et ringe resultat mod undertippede Nordirland. Trods en stærk startopstilling med spillere som Thomas Sørensen, Martin Laursen, Christian Poulsen og Nicklas Bendtner på banen endte det nemlig med et dansk 2-1-nederlag i det nordirske.

Danmark, som foruden Nordirland var i EM-kvalifikationsgruppe med Spanien, Sverige, Letland, Island og Liechtenstein, formåede desuden ikke at kvalificere sig til den efterfølgende EM-slutrunde i 2008. Landsholdet endte på fjerdepladsen med 20 point i 12 kampe, overgået af Spanien (28 point), Sverige (26 point) og Nordirland (20 point).

Højlund har ikke kun taget Danmark med storm: Overhaler Messi, Ronaldo og Mbappé

24. juni 2010: Danmark 1-3 Japan

Tid til VM og vuvuzelaer. Tiden rykkes frem til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010. Her var det danske landshold havnet i en gruppe bestående af Holland, Cameroun og Japan. Og her stod sidstnævnte for den danske skuffelse.

Efter de to første opgør mod Holland og Cameroun, som blev til henholdsvis et 2-0-nederlag og en 2-1-sejr til danskerne, var alt åbent før det sidste opgør mod Japan. Men her blev det til et skuffende 3-1-nederlag – blandt andet på et vildt langskudsmål på frispark af Keisuke Honda. Det betød, at Holland og Japan tog de øverste pladser i gruppen, og dermed måtte Danmark rejse tidligt hjem.

Største danske nedture i fodbold
VM i Sydafrika. Danmark – Japan (1-3). Christian Poulsen i duel med Keisuke Honda i den afgørende VM kamp mod Japan torsdag den 24. juni. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

11. juni 2013: Danmark 0-4 Armenien

Og så til kvalifikationen frem mod den efterfølgende VM-slutrunde i Brasilien i 2014. Danmark var havnet i gruppe med Italien, Tjekkiet, Bulgarien, Malta og Armenien, og her var det sidstnævnte, der skulle stå for den helt store danske nedtur. I et opgør på hjemmebane-græsset i Parken nedlagde Armenien på overraskende vis det danske landshold med hele 4-0. Her var et par af de nuværende danske landsholdsspillere faktisk med i truppen. Således tilbragte Kasper Schmeichel opgøret på bænken, mens Simon Kjær fik fuld tid i det centrale forsvar.

Resultatet var desuden medvirkende til, at Danmark ikke kvalificerede sig til den efterfølgende VM-slutrunde. Danmark sluttede som nummer to efter Italien og skulle derfor kvalificere sig ved at være blandt de otte bedste to’ere. Danmark var dog kun niendebedst og missede dermed slutrunden.

Ekspert: Hjulmand hjalp ikke sit hold, da det var allermest presset

11. oktober 2016: Danmark 0-1 Montenegro

Frem til den efterfølgende VM-kvalifikation og til opgøret mellem Danmark og Montenegro. Her blev det igen til et skuffende resultat på hjemmebanen i Parken, hvor Montenegro overraskende sejrede med 1-0. Også her var flere af de nuværende landsholdsspillere på holdkortet. I startopstillingen havde Danmark således spillere som Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Pierre-Emile Højbjerg med.

I en gruppe bestående af Polen, Montenegro, Rumænien, Armenien, Kasakhstan og Danmark blev det alt i alt en god VM-kvalifikation set med danske briller. Det danske landshold endte med at kvalificere sig til VM-slutrunden i Rusland i 2018 efter en samlet andenplads i gruppen. Her måtte de danske drenge igennem playoff-runden af bedste to’ere, hvor Irland blev besejret sikkert med 5-1 over to opgør.

Største danske nedture i fodbold
Danmark tager imod Montenegro i Parken i VM kvalifikationen d. 11 oktober 2016. Montenegro vandt kampen 1-0. Skuffet Mathias Zanka Jørgensen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

30. november 2022: Australien 1-0 Danmark

Og til sidst skal man blot se tilbage på den netop overståede VM-slutrunde i omdiskuterede Qatar. Ved et generelt skuffende VM med danske briller, hvor det kun blev til et enkelt point i tre opgør mod henholdsvis Tunesien, Frankrig og Australien, havde Danmark faktisk muligheden for videre avancement helt til det sidste. Det krævede dog et resultat i den sidste kamp mod Australien – en opgave, som det danske landshold ikke formåede at løse.

Her blev det til et skuffende 1-0-nederlag mod stærkt undertippede Australien, og dermed bookede landet ‘down under’ pladsen videre til knockoutrunderne sammen med forhåndsfavoritterne fra Frankrig. Danmark måtte således rejse slukøret hjem fra den mellemøstlige ørkenstat.

Kunstig intelligens sætter Danmarks ‘All time XI’: Kun én af de nuværende landsholdsspillere er med

Det danske landshold må vente en smule, før de igen kan forsøge at rejse sig i EM-kvalifikationen.

Det sker, når Nordirland gæster parken i juni måned. Få overblikket på hele det danske kampprogram i EM-kvalifikationen her.

HUSK: Du kan downloade campo.dk’s app i App Store og Google Play store. Se mere her:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer