2 min læsningFCM-profil straffes for dommerkritik: Krænkede dommers integritet

Jonas Lössls kommentar om dommerpræstationen i kampen mod Silkeborg får nu sportslige konsekvenser.

2 min læsning
FC Midtjylland-målmanden får angiveligt én karantænedag for at kritisere dommeren i SUperliga-kampen mod Silkeborg.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland gik glip af top seks i kampen mod Silkeborg.

Kampen mellem de to hold endte 3-3 og havde efterfølgende afgørende betydning for, at FCM ikke fik sneget sig med i mesterskabsspillet.

Efterfølgende kritiserede FCM-målmanden Jonas Lössl kampens dommer, Sandi Putros, som han mente var skyld i, at klubben glippede pladsen i top seks.

Kritikken kommer dog ikke til at gå ustraffet hen.

Klubben skriver nemlig på sin egen hjemmeside, at Superligaens disciplinærinstans har besluttet at straffe Lössl med én spilledags karantæne, for at betvivle Putros’ integritet. Noget som FCM dog er uenige i:

– Jonas udtalte, at dommeren i en række situationer med sine kendelser ikke ramte balancen mellem de to hold, hvilket førte til, at der ophobede sig frustrationer blandt spillerne, fordi de følte sig ramt på deres retfærdighedssans.

– Hans udtalelser var udelukkende møntet på dommeres præstation i kampen, og der blev ikke sat spørgsmålstegn ved dommerens integritet eller partiskhed.

Medie erfarer: Sådan ser kontrakt-detaljerne ud for Thomasberg i FC Midtjylland

– Vi kan ikke følge Disciplinærinstansen linje i afgørelserne. I tidligere sager, som Disciplinærinstansen har taget op og behandlet, har aktører sat spørgsmålstegn ved dommerens integritet og partiskhed i form af inddragelse af dennes bopæl i relation til modstanderholdet med udtalelser som: ”Jeg håber ikke, at han (VAR-dommeren, red.) kommer fra København”, og ”Han fucking bor i byen, den fucking dommer” uden karantæne til følge.

– Vi finder det mærkværdigt, at Jonas’ udtalelser vurderes som at ”sætte spørgsmålstegn ved dommerens upartiskhed og dermed udgør en krænkelse af dommerens integritet”, når førnævnte sager er behandlet uden aktørerne er tildelt karantæne, lyder det fra FC Midtjylland.

FCM-boss om valget af Thomasberg: Vi tror på hans måde

Se hele interviewet med Jonas Lössl øverst i artiklen.

Denne artikel blev opdateret kl 16.22

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer