Højlund blev hattrickhelt og reddede Danmark fra fiasko mod Finland

Det var langt fra overbevisende, men Danmark fik reddet sig en yderst tiltrængt sejr mod Finland i Parken torsdag aften - det kan særligt én mand takkes for.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Puha.

Danmark vandt torsdag aften 3-1 over Finland hjemme i Parken, men det var alt andet end en overbevisende affære.

Efter slutfløjt er der dog et klokkeklart lyspunkt for det danske landshold – det ser nemlig ud til, at vi har fået os en 9’er.

Således blev Rasmus Højlund den helt store helt, da han kunne notere sig for alle de danske scoringer.

Første scoring blev sat ind efter 21 minutter, da en af de andre nye bekendtskaber på landsholdet, Alexander Bah, med et knivskarpt indlæg fandt frem til en flyvende Højlund, som fik dirigeret bolden i mål.

Efterfølgende fulgte en lang periode, hvor det danske spil var uden fart og idéer, og efter 53 minutter fik Finland bragt balance i regnskabet, da den tidligere FCN-spiller Oliver Antman sendte en kynisk afslutning forbi Kasper Schmeichel i målet.

Den næste halve time havde man egentlig indtrykket af, at der var optræk til et fortjent pointtab mod den finske modstander, men i det 82. minut dukkede Højlund atter op.

Jonas Wind forlængede et indlæg, og Højlund havde ild i øjnene, da han kom først på bolden og headede den i mål fra klos hold.

Tre minutter inde i tillægstiden cementerede Atalanta-angriberen aftenens heltestatus, da han modtog et afrettet fladt indlæg fra indskiftede Mohamed Daramy, hvorefter han fik lagt bolden til rette og sparket den i mål.

Medie: Arsenal klar med megabud på Højlund – ‘kan mere end Haaland’

3-1 til Danmark, der trods det haltende spil har fået sig en god start på EM-kvalifikation frem med slutrunden i 2024.

Næste opgave for de danske drenge byder på en udekamp mod Kazakhstan søndag den 26. marts.