2 min læsningOB’er nævnt i Juventus-skandale: Jeg ved ingenting om det

OB's unge italiener Franco Tongya skulle være nævnt i Juventus-skandalen om opskruede transferpriser. Selv kender han ikke til det.

2 min læsning
OB Franco Tongya en del af Juventus skandale
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I sommerens transfervindue hentede OB den 20-årige Franco Tongya ind på en fri transfer.

Men før Tongya var fri på markedet havde han fristet en tilværelse i europæiske storklubber som Juventus og Marseille.

Og nu kan fortiden så have indhentet den unge OB-italiener. For i starten af 2023 kom det frem, at Juventus har været involveret i 42 handler af fodboldspillere til opskruede priser – og her er den 20-årige Tongya angiveligt nævnt.

Som en del af den såkaldte Plus Valenza-sag, der indtil videre har resulteret i, at Juventus har fået fratrukket 15 point i Serie A, skulle salget af Franco Tongya til Marseille i 2021.

Her blev Tongya solgt for 8 millioner euro – svarende til omkring 60 millioner kroner – uden at have spillet en kamp for Juventus’ førstehold.

Men selv mener OB’eren ikke, at prisen i forbindelse med transferen var synderligt opskruet. Det fortæller han i et interview til La Gazetta dello Sport.

Wilshere, van der Vaart, Djemba-Djemba og Love: OB og FCM tilbudt tidligere PL-vinder i januar

– Det var ikke et lavt beløb, men jeg anskuede heller ikke beløbet som overdrevent. Transferbeløbene var eksploderet meget de senere år, og jeg havde netop spillet en fantastisk sæson.

– Jeg var den yngste spiller på Juventus’ U23-hold, jeg var en del af top-11 i Youth League, og det samme var tilfældet ved U18 VM. Men jeg ved ingenting om det, fortæller Tongya.

Franco Tongya har siden sommer spillet 11 kampe for OB med et enkelt mål og en enkelt assist til følge. Han er fortsat på kontrakt i OB frem til sommeren 2025.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer