1 min læsningNej tak! VM-værter vil ikke have saudisk sponsorat: Vi er chokerede og skuffede

Til sommer er New Zealand og Australien værter for kvindernes VM. Her er man dog ikke ligefrem begejstret for FIFA's valg af samarbejdspartnere.

1 min læsning
Gianni Infantino inden lodtrækningen til kvindernes VM i 2023.
Shane Wenzlick/Reuters/Ritzau Scanpix

Til sommer er der igen VM i fodbold – denne gang for kvinder.

Slutrunden afvikles i New Zealand og Australien, hvor forberedelserne til den største begivenhed i kvindefodbold er i gang.

Som ved alle slutrunder kommer der også denne gang til at være et reklameskilt langs siden af grønsværen, når der spilles kampe. Her er man dog hos de to værstnationer utilfredse over de seneste rygter, der går på, at Visit Saudi snart bliver offentliggjort som officiel sponsor for slutrunden.

– New Zealand Football (fodboldforbundet i New Zealand, Red.) er blevet gjort opmærksomme på, at Visit Saudi, det officielle turistagentur i Saudi Arabien, står til at blive offentliggjort som en officiel sponsor for kvindernes VM i 2023, skriver NZF i en pressemeddelelse onsdag.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Hvis disse rygter er sande, er vi chokerede og skuffede over at høre dette, da New Zealand Football er blevet konsulterede over hovedet af FIFA angående dette.

– Som kvinde VM-medværter, har New Zealand Football og Football Australia (det australske fodboldforbund, Red.) sammen skrevet til FIFA for hurtigt at få opklaret situationen.

Saudi-Arabien blev i august 2022 kritiseret af Amnesty International for at fængsle forekæmpere for kvinderettigheder i landet.

Reaktionen kommer, efter der ved herrernes VM-slutrunde var stor debat om et boykot af turneringen, grundet dårlige forhold for migrant arbejdere og manglen på menneskerettigheder i værstlandet Qatar.

Vanvittig melding fra Bulgarien: Ønsker ingen spillere med anden hudfarve

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer