2 min læsningVanvittig melding fra Bulgarien: Ønsker ingen spillere med anden hudfarve

Ifølge den tekniske direktør i det bulgarske fodboldforbund, Georgi Ivanov, kommer ingen spillere med 'anden hudfarve' til at repræsentere det bulgarske landshold under hans ledelse.

2 min læsning
Den tekniske direktør for det bulgarske fodboldforbund ønsker kun hvide spillere på det bulgarske landshold.
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

De fleste af os har set UEFA’s mangeårige kampagne, som går under navnet ‘Respect’.

Kampagnen, hvis kendetegn var citatet “No to racism” sagt på forskellige sprog af flere af fodboldens superstjerner, havde til formål at illustrere, hvordan fodbolden omfavner alle kulturer, nationaliteter, køn og hudfarver.

Noget kunne dog tyde på, at kampagnen ikke er rullet over skærmen i Bulgarien. Eller i hvert fald, at den tekniske direktør for det bulgarske fodboldforbund (BFS), Georgi Ivanov, ikke har set den.

I hvert fald har bulgareren været ude med nogle voldsomt opsigtsvækkende kommentarer om, hvordan det bulgarske landshold bør strikkes sammen under hans ansættelse.

– Kun bulgarere burde spille for det bulgarske landshold. Mens jeg er direktør for landsholdene, kommer en udenlandsk spiller, med udenlandsk pas eller en anden hudfarve ikke til at spille på det bulgarske landshold, siger Ivanov ifølge det bulgarske medie Svobodnaevropa.

Han tilføjer i øvrigt ifølge mediet, at han ikke vil have spillere fra andre lande til at erstatte de bulgarske spillere, og at han desuden mener, at det er en “ondskabsfuld” praksis.

Medie: UEFA vil stoppe kontroversiel transfer-tendens efter bemærkelsesværdige Chelsea-handler

At spillere, der er født i et land, vælger et spille i et andet, er ellers ved at være en normal ting i international fodbold – og har også været det i Bulgarien.

Tidligere har spillere, der er født i blandt andet Serbien, Brasilien og Kroatien repræsenteret det bulgarske landshold, og under EM i 2004 var tre af de bulgarske spillere født i det tidligere Jugoslavien.

Både bulgarske klubber og det bulgarske landshold er tidligere blevet straffet for racistisk ageren under kampe. I oktober 2019 blev landsholdets kamp mod England flere gange afbrudt grundet racistiske tilråb fra de bulgarske tilhængere.

FA forbyder brugen af homofobisk udtryk efter Lampard-tilråb

Tilråb, der efterfølgende trak overskrifter i store medier verden over, og som også fik UEFA til at straffe BFS med en bøde og en enkelt kamp for tomme tribuner.

I spidsen for det bulgarske landshold står i øvrigt Mladen Krstajic – den 48-årige serber, der i sin tid som aktiv spiller blandt andet repræsenterede Schalke 04.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer