3 min læsningTransferproblem for Gammelby: Regler spænder ben for dansk skifte!

Divisionsforeningens regler for transferovergange kan blive en stor udfordring, hvis Brøndby ønsker at sælge Jens Martin Gammelby. Et salg til en dansk klub kan ikke ske, så længe han er på kontrakt i Brøndby.

3 min læsning
Udfordringer ved Jens Martin Gammelby skifte til Silkeborg.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er for alvor gang i slutspurten i transfervinduet, der snart smækker i. Samtidig kører også rygtebørsen for fuld udblæsning.

Og en af de spillere, der rygtes tæt på et klubskifte er Brøndbys Jens Martin Gammelby. Lørdag kunne B.T. nemlig fortælle, at Gammelby angiveligt skulle være færdig i Brøndby og samtidig skulle være i dialog med Silkeborg IF om et muligt skifte.

Men selvom det kan lyde fristende for Gammelby at vende tilbage til klubben, hvor det hele startede, så kan transferen løbe ind i nogle udfordringer.

For selvom Jens Martin Gammelby rigtig nok kan vælge at skifte til Silkeborg, vil han i samme forbindelse blive nægtet spilletid frem til slutningen af sæsonen, da nogle specifikke krav ikke kan efterleves.

Dykker man ned i Divisionsforeningens lovbøger, så står det klart, at en “kontraktspiller højest må skifte klub to gange i Danmark i perioden 1. juli til 30. juni. I denne periode må spilleren kun deltage i officielle kampe for to danske klubber”.

En regel der i øvrigt også gør sig gældende for turneringer med samme sæsonforløb som i Danmark – altså med turneringsstart om sommeren. Og det gælder også, når der er tale om udleje.

Det er netop her, at en potentiel Gammelby-transfer kan løbe ind i problemer. For Jens Martin Gammelby blev kaldt tilbage fra udleje hos Miedz Legnica i slutningen af august måned 2022. Og efter at have spillet kampe i juli og august i den polske Esktraklasa har han allerede nu spillet for to klubber i turneringsåret – nemlig Miedz Legnica og Brøndby.

Medie: Brøndby jagtede Maxsø-erstatning i Sverige – fik millionbud afvist

Peter Ebbesen, turneringschef ved Divisionsforeningen, ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men vil gerne kommentere på de generelle regler. Over for campo.dk fortæller han, at:

– En spiller kan højst spille for to klubber per sæson. Dog er der en undtagelse, hvis spillerne skifter til en liga og klub med et andet sæsonforløb. Der er eksempelvis et andet sæsonforløb i Sverige og Norge end i Danmark.

– Hver gang et transfervindue lukker, vil der være spillere, der står uden kontrakt. Dem skal man forsøge at hjælpe tilbage på arbejdsmarkedet, om man så kan sige. Derfor kan man få dispensation i forhold til reglen om kun to klubber per sæson, hvis man står uden kontrakt eller får ophævet sin kontrakt.

Medie: Brøndby jagter endnu en forsvarsspiller – nyt tilbud afvist

Er der tale om en decideret transfer, altså hvor Brøndby vælger at sælge Jens Martin Gammel, så kan han ikke få spilletid i sin nye klub i den resterende del af sæsonen – såfremt han sælges til en klub med samme turneringssystem som det danske.

Vælger Brøndby i stedet at sælge Gammelby til en klub fra eksempelvis Norge og Sverige, så bør dette dog ikke være et problem.

En anden løsning på udfordringen er, hvis Brøndby vælger at opsige Jens Martin Gammelbys kontrakt, før at transfervinduet smækker i. Som transferfri kan en spiller nemlig ansøge om dispensation fra reglerne.

Dyk ned i situationen i Brøndby, efter GFH er gået ind i klubben, når fodboldøkonomerne Kenneth Cortsen, Jesper Jørgensen og Steen Houman kigger klubben i sømmene i videoen herunder.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer