2 min læsningMedie: Gammelby er færdig i Brøndby

Jens Martin Gammelby er ikke en del af den Brøndby-trup, der søndag klokken 14 møder Hvidovre i årets første træningskamp.

2 min læsning
Brøndby har angiveligt bedt Jens Martin Gammelby om at finde en ny klub. Forsvarsspilleren kan dog kun skifte til Norge eller Sverige.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jens Martin Gammelby står noteret for 67 kampe i den gule Brøndby-trikot, og det bliver næppe til flere.

Den 27-årige højreback figurerer ikke i Jesper Sørensens 25 mand store trup til søndagens træningskamp mod Hvidovre, og ifølge bold.dk er der en god grund til det.

Mediet mener nemlig at vide, at den tidligere Silkeborg-profil i sidste uge fik besked om, at han ikke har nogen fremtid på den københavnske vestegn.

Jens Martin Gammelby har et halvt år tilbage af sin kontrakt, men ikke desto mindre skulle Brøndby være villige til at slippe ham kvit og frit, men der er bare én hage ved hele situationen.

Brøndby udlejede i januar sidste år Gammelby til polske Miedz Legnica, men på grund af skader til blandt andre Kevin Mensah, blev backen hentet hjem fra Polen allerede i august.

Gammelby nåede dog at spille syv kampe for Miedz Legnica i starten af denne sæson, og da han efterfølgende har spillet for Brøndby i Superligaen, skal der noget specielt til, for at han må spille for en ny klub.

Brøndbys første kamp i 2023: Tre spillere glimrer ved deres fravær

En spiller må nemlig kun repræsentere to klubber per sæson, og derfor kan Gammelby ikke skifte til eksempelvis Silkeborg eller en anden dansk klub.

Der er dog et smuthul i reglerne for Gammelby, for mens den danske og de fleste øvrige europæiske ligaer følger skoleåret, så forholder det sig omvendt i eksempelvis Sverige, Norge og Finland, hvor ligaerne følger kalenderåret. Et skifte til en klub i en af disse ligaer vil samtidig betyde en ny sæson for Gammelby.

Netop et skifte til en af de andre skandinaviske ligaer kan da også se ud til at være fremtiden for Gammelby, der angiveligt skulle være på blokken i den svenske hovedstadsklub Hammarby.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer