3 min læsningAGF’s midtbanemand om storsejr: Det trængte vi til

AGF spillede fredag den første kamp i 2023, da Sønderjyske gæstede Fredensvang til en træningskamp, og det blev en god oplevelse - for hjemmeholdet.

3 min læsning
AGF's midtbanespiller, Nicolai Poulsen, spillede første halvleg i træningskampen mod Sønderjyske, og han var glad for AGF's mange mål.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

De har haft svært ved det i 2022, men 2023 startede helt efter planen for AGF.

Hjemme på kunstgræsset på Fredensvang havde AGF ingen problemer med at score mål, da det i vinteropstartens første træningskamp mod Sønderjyske blev til hele fem af slagsen i 5-1-sejren.

AGF’s midtbanedynamo, Nicolai Poulsen, lægger da heller ikke skjul på, at det med at score mål har været et fokuspunkt i den hidtil korte opstart.

– Vi fik hul på bylden. Jeg synes, vi har trængt lidt til at få lavet nogle mål, og det fik vi gjort i dag, og det var egentlig mega fedt at se det lykkes. Det har vi arbejdet meget på her i opstarten, selvom det også handler meget om det fysiske, så har vi haft fokus på at kunne lave flere mål, og det formåede vi i dag, siger Nicolai Poulsen til campo.dk.

Med uafgjort og nederlag i efterårets to sidste superligakampe samt en markant forlænget vinter- og julepause, skal vi helt tilbage til oktober, for at finde AGF’s seneste sejr. Selvom den var ganske uofficiel, så betød sejren over Sønderjyske derfor noget for AGF-spillerne.

AGF lammetævede Sønderjyske i første test

– Når man vinder 5-1, så er der selvfølgelig noget, der er gået op i en højere enhed, og det var fedt at se, for det har føltes som lang tid, siden vi sidst har vundet en fodboldkamp. Selvom det var en træningskamp, så giver det altid selvtillid, lyder det fra Nicolai Poulsen.

Den 29-årige midtbanespiller spillede selv første halvleg, og med en 4-0-føring ved pausen kunne han og de otte andre AGF’ere, der kun spillede kampens første halvdel, gå selvtilfreds i omklædningsrummet.

Særligt de tre unge spillere, der fik vigtig erfaring i fredagens kamp, får ros med på vejen fra deres mere erfarne holdkammerat.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Mange af de unge gjorde sig rigtig positivt bemærket. Det var en fornøjelse at se. Vi havde Mathias Sauer, Jacob Andersen og Mikkel Kristensen med (i første halvleg, red.), og det var helt fantastisk at se, at de bare går ind og byder sig til. Det er fedt at se for fremtiden også, lyder det fra Poulsen.

Eric Kahl, Sigurd Haugen, Mathias Sauer og Kevin Yacob stod for AGF’s mål i første halvleg, mens Sigurd Haugen i anden halvleg gjorde det til 5-0 på karrierens måske nemmeste scoring, efter en stor fejl i Sønderjyskes forsvar. Kampens flotteste mål var dog den sønderjyske reducering, som blev sat ind af Emil Frederiksen.

35 gange lykkedes det AGF at finde vej til modstandernes netmasker i 32 superligakampe sidste kalenderår, og de 19 scoringer i indeværende sæsons første 17 superligakampe er kun undergået af Lyngby og AaB.

Omvendt er det kun Superligaens to tophold fra FC Nordsjælland og Viborg, der har lukket færre mål ind end AGF.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer