3F Superligaen

FCM-boss erkender: Naturligvis ikke godt nok

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, kan både se det positive og det negative i klubbens præstationer i 2022. Han erkender dog, at præstationerne i Superligaen i efteråret ikke har været godt nok.

Svend Graversen, FCM, FC Midtjylland, Superligaen.

Et mesterskab og to andenpladser.

Det er FC Midtjyllands historik fra Superligaen i de tre seneste sæsoner.

Derfor er FC Midtjyllands nuværende placering i tabellen nok også blandt de største overraskelser i Superligaen i denne sæson. De overvintrer således på syvendepladsen – med hele 12 point op til FC Nordsjælland på førstepladsen.

I FC Midtjylland lægger man da heller ikke skjul på, at efterårets præstationer i den hjemlige liga har haltet efter.

– Selvfølgelig er vi ikke tilfredse med det, vi har leveret i Superligaen. Det er naturligvis ikke godt nok, og derfor kigger vi indad. Her ligger et hårdt arbejde foran os i jagten på at skabe forbedringer, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til klubbens egen hjemmeside og fortsætter:

– Albert (Capellas, red.) får nu en længere periode, hvor han for alvor kan få indført sine spilprincipper. Jeg har en stor tiltro til, at vi vil se det udmønte sig i foråret, hvor vi skal spille den form for fodbold, vi tror på, samtidig med at vi skaber resultater.

Fodboldøkonomer: FCK i kategori for sig selv – FCM og BIF stadig bagefter

2022 har dog ikke kun budt på skuffelser i FC Midtjylland, hvor man blandt andet vandt pokalturneringen og kan bryste sig af et par flotte spillersalg.

Hvad måske endnu vigtigere er i FCM, så har den midtjyske klub leveret flotte præstationer i europæisk sammenhæng, hvor man har spillet sig videre fra gruppespillet i Europa League.

– Vores europæiske præstationer betyder, at vi går ind i 2023 som nummer 63 på den europæiske klub-koefficientliste. Dermed har vi taget et stort skridt mod at være en europæisk top 50-klub i 2025, siger Svend Graversen.

FCM lå placeret som nummer 103 på UEFA’s klub-koefficientliste, da man i juni 2021 offentliggjorde målsætningen om at komme i top 50, og klubben har dermed taget et spring på 40 pladser det seneste halvandet år.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P