3F Superligaen

Fodboldøkonomer: FCK i kategori for sig selv – FCM og BIF stadig bagefter

På campo.dk har vi interviewet flere af de førende fodboldøkonomer i Danmark. FCK står ud som nummer et i Superligaen, når det kommer til det økonomiske magtforhold, vurderes det.

F.C. København står stærkest i Superligaen, når det kommer til at det økonomiske magtforhold
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022

Det er FC Nordsjælland og Viborg, der fører Superligaen lige nu.

Kigger man på den økonomiske banehalvdel, er det dog langt fra de to klubber, der burde føre landets bedste fodboldrække.

Det økonomiske magtforhold i Superligaen føres nemlig tydeligt af F.C. København, hvor efter FC Midtjylland og Brøndby følger.

Det vurderer en række fodboldøkonomer campo.dk har talt med.

– FCK bør være i den ypperste kategori i forhold til, at de ønsker at lægge yderligere på deres forretning – også med investeringer i den fodboldmæssige del. Og så har du et par klubber i form af FC Midtjylland og Brøndby, der følger efter, lyder det fra Kenneth Cortsen, der er fodboldøkonom.

Også Steen Houmann, der hvert år analyserer klubbernes regnskaber, ser de danske mestre i en kategori for sig selv.

– Hvis du kigger på F.C. København, så har de samlet set personaleomkostninger for over 200 millioner kroner. Brøndby har i deres regnskab 125 millioner kroner sat af, men i det ligger der også en bonus for at vinde Danmarksmesterskabet, analyserer han forskellen på cirka 100 millioner kroner i personaleomkostninger.

Du kan i videoen her i artiklen høre de tre eksperter vurdere hver enkelt superligaklub.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P