VM 2026

Schmeichel taler ud om VM-skuffelsen: En lærestreg i livet

Kasper Schmeichel sætter perspektiver på den danske VM-præstation, som han håber, bliver en lektie for de danske landsholdsspillere.

Kasper Schmeichel taler ud om VM-skuffelsen i Qatar.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kom formentligt som en overraskelse for de fleste, da Danmark blev sendt ud ved VM 2022 i Qatar allerede i gruppespillet, mens Frankrig og undertippede Australien bookede pladserne i ottendedelsfinalen.

Blot et enkelt point blev det til for det danske landshold i tre kampe mod henholdsvis Tunesien, Frankrig og Australien.

Og det var en kæmpe skuffelse for de danske landsholdsspillere, der selvfølgelig havde håbet på meget mere frem mod VM-slutrunden. I et længere interview med TV 2 SPORT sætter den danske landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, nogle ord på VM-skuffelsen, som stadig sidder i kroppen på ham.

Ifølge Schmeichel er det svært at sætte en finger lige præcis dér, hvor det gik galt for landsholdet i Qatar. Han mener, at det var kollektivt, Danmark ikke præsterede.

– Kasper Hjulmand har været ude og sige, at det er hans ansvar. Det er det ikke. Det er ikke hans ansvar. Det er vores alle sammens ansvar, for han gjorde alt, hvad han kunne, og vi gjorde alt, hvad vi kunne.

Han mener blandt andet, at de danske spillere ikke var sig selv under VM-slutrunden og manglede den selvtillid, som landsholdet ellers har haft de seneste mange år, hvor præstationerne har været rigtig gode.

Campo mener: Winter is coming – Danmark dumpede til VM

Den 36-årige Nice-keeper håber dog, at landholdet i fællesskab kan bruge VM-skuffelsen til noget fremadrettet.

– Det er en rigtig god lektie og lærestreg i livet. At man ikke altid får det, man selv synes, man fortjener. Men nu det handler så om, hvordan vi reagerer på det. For vi har skuffet os selv, og det var bare superuheldigt, at det kom på det absolut værst tænkelige tidspunkt, hvor det virkelig gjaldt. Så vi kan lære rigtig meget af det, og det, synes jeg, er det vigtige i det her, fortæller Schmeichel til TV 2 SPORT.

Ifølge Schmeichel skal de danske landsholdsspillere nu tage sig den nødvendige tid til for alvor at mærke den store skuffelse. På den måde mener han, at spillerne i fremtiden vil være opsatte på for alt i verden ikke at skulle opleve det samme igen.

Varm op til VM-finalen: Sådan er det gået Frankrig og Argentina gennem VM-historien

I landsholdsregi får spillerne da også godt med tid til at tænke over tingene. Næste gang landsholdet mødes, er når det gælder starten på EM-kvalifikationen den 23. marts, hvor Finland gæster Parken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P