4 min læsningVarm op til VM-finalen: Sådan er det gået Frankrig og Argentina gennem VM-historien

Hvordan har Argentina og Frankrig klaret sig ved VM historisk set? Og hvordan ser deres indbyrdes opgør ud? Få svarene før VM-finalen her.

4 min læsning
VM-finale Argentina mod Frankrig historisk set. Hvem vinder VM-finalen?
Foto: Armend Nimani/AFP/Ritzau Scanpix

En månedslang fodboldfest når søndag eftermiddag sin ende, når den sidste kamp ved VM 2022 i Qatar finder sted. Her mødes Argentina og Frankrig i VM-finalen.

Og det er langtfra første gang, at de to nationer står over for hinanden. Faktisk har de to nationer duelleret hele 12 gange gennem historien.

Som optakt til søndagens VM-finale tager vi her et tilbageblik på tidligere opgør mellem Argentina og Frankrig. For hvem har egentlig den statistiske overhånd før den vigtige kamp i Qatar?

Tager man de historiske briller på frem mod VM-finalen søndag, så står det klart, at det er Argentina, der er favoritter til at trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Af de 12 indbyrdes møder mellem de to nationer har Argentina trukket sig sejrrigt ud halvdelen af gangene – altså har Argentina vundet seks ud af tolv opgør mod Frankrig.

De resterende seks opgør fordeler sig ligeligt med tre sejre til Frankrig og tre uafgjorte resultater.

Skadesfrygt før VM-finalen: Stor fransk profil tvivlsom

Kigger vi på de to duellanters indbyrdes opgør i VM-regi er det også Argentina, der har fordelen.

Her har de to nationer stået over for hinanden tre gange. Første gang i den første VM-slutrunde i historien i 1930, hvor Argentina vandt 1-0 i gruppespillet.

Næste VM-opgør mellem de to var i 1978, hvor Argentina ligeledes vandt med 2-1 i gruppespillet. Senest de to nationer mødtes ved en VM-slutrunde, var ved VM i 2018. Her vandt Frankrig 4-3 i ottendedelsfinalen – en VM-slutrunde som Frankrig endte med at vinde.

VM-finale Argentina Frankrig statistik historie.
Seneste kamp mellem Frankrig og Argentina blev spillet ved VM-slutrunden 2018 i Rusland. Her vandt Frankrig 4-3. Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Frankrigs og Argentinas VM-historier

Ser man på de to VM-finalisters tidligere præstationer i VM-sammenhæng generelt, så har begge nationer været med til de fleste VM-slutrunder gennem historien.

Vm 2022 i Qatar er den 21. VM-slutrunde i historien. Frankrig har med VM-slutrunden i Qatar deltaget i 16 VM-slutrunder, mens Argentina er med for 18. gang.

Frankrig har formået at spille sig i en VM-finale tre gange ved tidligere VM-slutrunder, hvoraf de har vundet to styks, mens Argentina har været med ved fem VM-finaler og ligeledes har vundet to styks.

Medie: Disse VM-spillere har størst chance for en transfer i januar – dansker med på listen

Dermed er Frankrig det mest succesfulde VM-hold af de to, hvis man ser på sejrsprocenten i de respektive nationers VM-finaler. Således har Frankrig vundet 66,66 procent af deres VM-finaler, mens Argentina har vundet 40 procent af deres VM-finaler.

Samtidig har Frankrig præsteret klart bedst de seneste mange år i VM-sammenhæng, hvis man sammenligner de to nationer. Frankrig har været i VM-finalen tre gange siden 1998, mens Argentina blot har formået at spille sig i en enkelt VM-finale i den tid.

Derudover er Frankrig som bekendt forsvarende verdensmestre, da de vandt VM-slutrunden senest i 2018. Sidste Argentina vandt en VM-slutrunde var i 1986.

VM quiz: Hvor meget ved du om VM i Qatar? Test din viden her!

Men alt dette er som bekendt historie. Nu gælder det VM-finalen 2022, som spilles senere i dag (søndag).

VM-finalen mellem Argentina og Frankrig fløjtes i gang søndag eftermiddag klokken 16:00 og kan følges på DR1, TV 2, DRTV og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer