3F Superligaen

Video: AGF præsenterer nyt stadion – se det her

Onsdag afsløres vinderne af arkitektkonkurrencen om det nye stadion i Aarhus. Se video af AGFs kommende hjemmebane her.

Det nye stadion i Aarhus er nomineret til international arkitekturpris på verdens største arkitekturfestival
Foto: AGF

Onsdag formiddag er AGF klar til at afsløre planerne for klubbens nye hjemmebane i Aarhus.

På et pressemøde, der blev sat i gang klokken 10:30 på Ceres Park, stod en samling af folkene bag stadion foran pressen for at annoncere, hvilket af de tre arkitektteams, der har vundet konkurrencen om at designe det nye stadion.

Konkurrencen stod mellem de tre arkitektteams, Team Cobe, Team Dorte Mandrup og Team Zaha Hadid.

På pressemødet blev det offentliggjort, at valget er faldet på et projekt fra det verdenskendte arkitektfirma Zaha Hadid under arbejdstitlen ”Skovens Arena, der er skabt i team med Sweco Danmark og Tredje Natur”.

– Det er en glædens dag i dag – ikke bare for AGF, men for hele Aarhus. Det er efterhånden mange år siden, at vi første gang begyndte at drømme om et nyt, moderne fodboldstadion, og i dag ser vi de første synlige resultater, siger bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournais, der glæder sig over, hvordan vinderforslaget kombinerer både skov og de kendte og elskede bygninger for enden ad Stadion Allé. Det sker i en pressemeddelelse på AGFs hjemmeside.

– Det kan vi først og fremmest takke Salling Fondene og Lind Invest for. Uden deres enestående donationer på hver 250 mio. kr. havde det ikke været muligt. Hele byen og AGF i særdeleshed skylder dem en stor tak.

– Med Zaha Hadids projekt får vi et fantastisk flot stadion, der skiller sig ud, men samtidig også viser respekt for Axel Høeg Hansens ikoniske stadionbygninger og den unikke placering i Marselisskoven.

– Jeg er sikker på, at det nye fodboldstadion bliver et samlingspunkt og et varetegn for byen, og det vil skabe glæde og fornøjelse for tusindvis af aarhusianere i mange år fremover.

Få overblikket: Det nye AGF-stadions mest væsentlige detaljer

Det nye stadion får plads til op til 24.000 tilskuere – heraf VIP-faciliteter til 2.500 gæster. Stadion forventes at stå klar i 2026. I forbindelse med pressemødet har AGF offentliggjort en kort video, der giver et lille indblik i klubbens kommende hjemmebane.

Se videoen herunder

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P