VM 2026

Kroatien sender Brasilien ud af VM efter straffesparkskonkurrence

Der skulle igen både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, inde Kroatien sendte forhåndsfavoritterne fra Brasilien ud af VM.

Kroatien sender efter straffespark selveste forhåndsfavoritterne fra Brasilien hjem fra VM.

Brasilien var allerede inden turneringsstart favoritter til at løbe med VM-trofæet.

Den favoritværdighed tilfalder nu et andet hold, for sydamerikanerne er færdige ved VM efter nederlag i straffesparkskonkurrence til Kroatien.

Dermed er nationen fra Balkan for anden VM-slutrunde i træk at finde i VM-semifinalen, hvor enten Holland eller Argentina venter.

Særligt kampens første halvleg var ikke noget at skrive hjem til hverken Brazil eller Hrvatska om, for spilfordelingen var fuldstændig lige, og selvom Brasilien havde tre skudforsøg, så var der ingen af dem, der truede det kroatiske mål.

Bedre var det i anden halvleg, hvor sydamerikanerne var markant mere farlige, men ligesom det var tilfældet i Kroatiens ottendedelsfinale, så havde målmand Dominik Livakovic en af de dage, hvor der skulle mere end en stor chance til, for at passere ham.

Vild statistik: Kroatien spiller konsekvent uafgjort i knockout-fasen

Det både første og anden halvleg af den ordinære spilletid manglede i chancer og intensitet kom i den forlængede spilletid, hvor Neymar kort før pausefløjt sendte Brasilien i front.

PSG-angriberen fik lidt tilfældigt bolden i feltet, og med et skarpt træk satte han Livakovic og løftede bolden op i nettaget.

Dermed så Neymar ud til at skulle blive kampens helt store helt, men med bare tre minutter tilbage af den forlængede spilletids anden halvleg, fik indskiftede Bruno Petkovic udlignet på Kroatiens første skud på mål i kampen.

I et kontraangreb sendte Mislav Orsic fra venstrekanten bolden tværs bagud til Petkovic på kanten af feltet, og Dinamo Zagreb-angriberens halvsløje afslutning blev rettet af i det brasilianske forsvar, og så var Alisson prisgivet i målet.

Brasilien havde en enkelt mulighed inden slutfløjtet, men for anden kamp i træk hev Kroatien kampen ud i straffesparkskonkurrence.

Nikola Vlasic lagde ud med en scoring midt i målet, inden Rodrygo brændte for Brasilien med et sløjt forsøg. Lovro Majer hamrede også bolden ind i midten af målet, inden Casemiro stensikkert reducerede for Brasilien med et skud langt ud i egen venstreside.

Casemiros tidligere holdkammerat, Luka Modric, var næste sparker, og veteranen var sikkerheden selv. Flamengo-angriberen Pedro blev i sin blot fjerde landskamp sendt frem for at sparke, men havde var iskold og scorede sikkert.

Assistmageren Mislav Orsic bragte Kroatien foran 4-2 med et nærmest utageligt straffespark, inden PSG-forsvareren Marquinhos blev brasiliansk skurk, da han sendte bolden på stolpen og Brasilien ud af VM.