2 min læsningEr Kasper Hjulmands fremtid til diskussion? Peter Møller afviser

Danmark fejlede fælt ved VM-slutrunden i Qatar, men det får ikke konsekvenser for Kasper Hjulmand. Det fortæller Peter Møller, fodbolddirektør i DBU.

2 min læsning
Kasper Hjulmand, VM, Skal Kasper Hjulmand fyres, VM 2022, peter Møller, DBU.

Under EM-slutrunden forrige sommer faldt de danske fodboldfans for landsholdet. Danskerne blev smaskforelskede.

Efterfølgende var VM-kvalifikationen som én lang kærlighedserklæring mellem danskerne og landsholdet, og Nations League-kampene bidrog kun til at holde flammen i live.

Men nu har forholdet lidt et knæk.

Danmarks præstation ved VM 2022 kulminerende onsdag med en fraværende ånd og idéløs fodbold, der ikke ligefrem vakte minder om nyforelskelse. Tværtimod.

Et 1-0-nederlag til Australien, og det danske landshold flyver nu hjem. Tre kampe, et mål og et point.

I DBU lægger man sig da også fladt ned, og Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, var særdeles forstående overfor kritikken, da han onsdag aften stillede op til interview i TV-Avisen på DR1.

– Jeg er også dybt forundret over, at vi kunne levere så ringe en indsats gennem hele den her slutrunde. Det er selvfølgelig ikke godt nok, det holdet har præsteret.

– Tre kampe uden sejr og et spil, som efterlader rigtig meget tilbage. Det er rystende, at vi var så dårlige, som vi var i denne slutrunde.

Da spørgsmålet efterfølgende går på, hvorvidt Kasper Hjulmands fremtid som landstræner nu er til diskussion, ryster fodbolddirektøren ikke på hånden.

– Nej, det er den ikke. Det er mig som fodbolddirektør, der har det fulde ansvar for resultaterne. Kasper Hjulmand er en del af det her. Kasper kommer aldrig til at stå alene med det fulde ansvar. Det bærer jeg også. Det er helt klart også min skyld, at vi ikke har præsteret godt nok.

– Vi er rigtig glade for Kasper. Vi har tro på, at han kan være med til at flytte holdet yderligere. Vi har tro på, at vi har et rigtig godt fodboldsystem i Danmark, der kan være med til at producere gode spillere.

– Og så har vi også en tiltro til, at vi kan samle danskerne igen, når vi atter mødes i marts, siger Peter Møller.

Højbjerg peger på mere end en grund til VM-farvel: Det er uværdigt!

Kasper Hjulmand afgav interview umiddelbart efter nederlaget til Australien, hvor han påtog sig ansvaret for de skuffende præstationer. Det kan du læse mere om HER.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer