VM 2026

VM i Qatar 2022: Hollands trup

Holland er klar til deres 11. VM-slutrunde, når Qatar byder velkommen til VM 2022 i Qatar i november måned. Se Hollands VM-trup her.

Holland er klar til VM 2022 i Qatar. Se Holland VM trup her.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

VM 2022 løber af stablen med åbningskampen den 20. november i Qatar, der har fået værtstjansen. Her skal 32 landshold dyste om titlen som verdensmester, mens selve finalen bliver spillet d. 18. december.

Holland er blandt deltagernationerne ved VM 2022 i Qatar. Du kan her få et indblik i landets VM-trup, VM-historie og meget mere.

Holland udtog sin endelige trup den 11. november – Se truppen herunder:

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Hollands trup til VM i Qatar 2022

Målmænd:

– Justin Bijlow (Feyenoord)
– Andries Noppert (Heerenveen)
– Remko Pasveer (Ajax)

Forsvarsspillere:

– Virgil van Dijk (Liverpool) (c)
– Nathan Aké  (Manchester City)
– Daley Blind (Ajax)
– Jurriën Timber (Ajax)
– Denzel Dumfries (Inter)
– Stefan de Vrij (Inter)
– Matthijs de Ligt (Bayern München)
– Tyrell Malacia (Manchester United)
– Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Midtbanespillere:

– Frenkie de Jong (FC Barcelona)
– Steven Berghuis (Ajax)
– Davy Klaassen (Ajax)
– Teun Koopmeiners (Atalanta)
– Marten de Roon (Atalanta)
– Kenneth Taylor (Ajax)
– Xavi Simons (PSV)

Angribere:

– Cody Gakpo (PSV)
– Memphis Depay (FC Barcelona)
– Steven Bergwijn (Ajax)
– Vincent Janssen (Royal Antwerp)
– Luuk de Jong (PSV)
– Noa Lang (Club Brügge)
– Wout Weghorst (Besiktas)

Godt nyt fra Holland: Van Gaals strålebehandling har virket

Træner:

– Louis van Gaal (Holland har dog en midlertidig træner i form af Frank de Boer)

De officielle VM-trupper til VM 2022 i Qatar skal senest udtages den 13. november.

Holland har dog allerede officielt udtaget landets VM-trup. Det skete den 11. november. Derfor er truppen ovenfor, som nævnt, Hollands officielle VM-trup – med forbehold for ændringer grundet skader, hvilket kan ske helt frem til VM-slutrundens begyndelse.

Hollandsk legende ny assistentræner på landsholdet

Hollands vej til VM 2022 i Qatar

Holland spillede i VM Kvalifikationsspillets Gruppe G, hvor de endte med at hive førstepladsen hjem med to point ned til Tyrkiet på andenpladen.

Med kun ét nederlag og en positiv målscore på +25, var Holland en stensikker vinder af deres VM-kvalifikationsgruppe. Nederlaget skete på udebane til Tyrkiet d. 24/3 2021, da de blev besejret 4-2. Ellers har ‘Oranje’ spillet to uafgjorte kampe mod henholdsvis Norge og Montenegro.

På hjemmebanen har de vundet rub og stub, og dermed kunne de brøste sig af at hive en fortjent førsteplads hjem og indløse billet til VM i Qatar 2022. Nogle af de største sejre var mod Gibraltar, som man slog 13-0 over to kampe, mens også Montenegro fik ørene i maskinen, da de gæstede Holland på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam. Her led montenegrinerne et decimerende 4-0 nederlag.

Hvem har lavet flest mål for Holland i VM kvalifikationen?

Den ubestridte topscorer for Holland er FC Barcelona-spilleren, Memphis Depay. Den tidligere Manchester United og Lyon-kreatør har dog ikke haft sin bedste sæson for ‘blaugrana’, men har virket upåvirket i forhold til at repræsentere sit landshold. Her har Depay nettet hele 12 gange, hvilket bringer ham op på en delt førsteplads – af samtlige landshold, sammen med Harry Kane fra England.

Længere nede på listen finder vi Hollands næstmest scorende spillere. Det er veteranen Davy Klaassen fra Ajax, der har scoret fire mål. Dernæst kommer Dortmunds Donyell Malen og FC Barcelonas Luuk de Jong med tre scoringer.

Louis van Gaal langer ud efter FIFA og VM i Qatar: Det er bullshit

Hollands gruppe ved VM i Qatar 2022

Holland skal møde tre uvante modstandere i form af værtlandet Qatar, mens Ecuador og African Cup of Nations-vinderne fra Senegal ligeledes optræder i gruppen.

Herunder kan du se Hollands gruppe ved VM 2022 i Qatar:

Gruppe A

– Qatar (Værtsnation)
– Senegal
– Ecuador
Holland

Læs mere om Qatar, Senegal og Ecuadors trupper på disse links.

Hollands kampe ved VM 2022 i Qatar

De indledende gruppespilskampe til VM i Qatar er allerede fastlagt. Det blev de fredag d. 1/4/2022, da der blev trukket lod til VM i Qatar 2022.
Der er i alt 8 grupper, som er navngivet fra Gruppe A til Gruppe H. Du kan se Hollands kampe og spilletidspunkter herunder:

20. november: Qatar – Ecuador klokken 17:00
21. november: Senegal – Holland klokken 17:00

25. november: Qatar – Senegal klokken 14:00
25. november: Holland – Ecuador klokken 17:00

29. november: Holland – Qatar klokken 16:00
29. november: Ecuador – Senegal klokken 16:00

VM 2022 – Den ultimative TV-guide til VM i Qatar 2022

Hollands chancer for at vinde VM i Qatar 2022

Hollands landshold råder over en god blanding af store profiler og unge talenter, der spiller rundt i de største ligaer i Europa. Men i forhold til de vinderchancer, som bookmakerne spår ‘Oranje’, er de dog langt fra favoritter til at ende med VM titlen i Qatar.

Her indtager Holland en tiendeplads, lige akkurat foran Danmark, mens Brasilien, de forsvarende VM-mestre fra Frankrig, Belgien, England, Spanien, og Tyskland regnes som de største favoritter til at vinde VM i Qatar 2022.

Samtidig indtager Holland en ottendeplads på FIFAs seneste verdensrangliste.

De største hollandske profiler finder vi i topligaerne Premier League, Serie A og LaLiga, mens en større håndfuld spiller i den hjemlige liga, Æresdivisionen.

Det er svært at komme udenom Virgil van Dijk, der spiller i Liverpool FC. Den hollandske kaptajn er i gang med en strålende sæson for ‘The Reds’, som fortsat har muligheden for at vinde en quadruple i indeværende sæson i form af Premier League (titelræs med Manchester City), Champions League (finalister), FA Cup (finalister) og Carabao Cuppen. Sidstnævnte turnering har klubben allerede sikret sig.

Derudover er der nævneværdige nøglespillere i form af Inter-makkerparret Denzel Dumfries og Stefan de Vrij, der kæmper med om Serie A-titlen i år. Her er de i tæt kapløb med Simon Kjærs AC Milan, mens Teun Koopmeiners og Marten de Roon tørner ud for Joakim Mæhles Atalanta.

I Spanien spiller Frenkie de Jong, Luuk de Jong og Memphis Depay sammen i den catalanske storklub FC Barcelona, og har med nød og næppe fået vendt sæsonen i tide, således at traditionsklubben kan dyste med om Champions League-pladserne til næste sæson.

I den hollandske liga, Æresdivision, finder vi ligeledes en række spændende spillere. Ryan Gravenberch, Steven Berghuis og veteran Daley Blind har sørget for en flot Ajax-sæson. Kultklubben har netop sikret sig titlen foran rivalerne fra Feyenoord, som også har en lille håndfuld spillere, der øjensynligt kommer med i Hollands VM trup til Qatar i 2022.

Hjulmand om VM-kritik: Ikke ligeglad med menneskerettigheder bare fordi man vil spille fodbold

Holland glippede det seneste VM

Det bedste resultat for Holland til VM i 2010 i Sydafrika, hvor man vandt sølv. Hele 32 år før det, altså i 1978 vandt de senest medaljer, da de VM blev afholdt i Argentina, mens man til VM i Vesttyskland i 1974 vandt ditto.

Til VM 2014 i Brasilien fik hollænderne således også en flot bronzemedalje. Ikke desto mindre, har de orangeklædte aldrig vundet en VM-slutrunde. Det har de nu chancen for at gøre igen, efter de missede det seneste VM.

Til EM har Holland vundet én guldmedalje i 1988 i Vesttyskland og en bronzemedalje i 1976 i Jugoslavien. Hvis ikke årstallene skulle bevidne så rigeligt om, hvor længe det er siden, kan man skue til værtsnationerne fra det daværende opdelte Tyskland i form af Vesttyskland og det tidligere baltiske kongerige i form af Jugoslavien, der i dag er begravet.

INDBLIK: Kasper Hjulmand – Den prisvindende, karismatiske og rolige landstræner

Selvom Hollands vinderchancer til VM i Qatar 2022 er begrænsede og til dels begravede, hvis man spørger eksperter og oddssættere, skal man ikke undervurdere landsholdet, der indtager en tiendeplads på FIFA’s verdensrangsliste.

Og mon ikke, at Holland har en stor revanchetørst, efter de glippede det seneste VM i Rusland tilbage i 2018. De har i hvert fald en sammenspillet stamme af spillere, et fast spilkoncept og en magisk tilskuerskare, der kan være med til at heppe dem fremad til det kommende VM i Qatar 2022.

Læs mere om Hollands modstandere i det indledende gruppespil – Qatar, Senegal og Ecuador – og nationernes trupper på disse links.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P