Premier League

Carabao Cup blev afgjort i straffesparkskonkurrence: Målmænd blev helt og skurk

Liverpool og Chelsea kunne ikke finde en vinder i hverken ordinær eller forlænget spilletid, og Carabao Cup-finalen måtte derfor afgøres i en ekstraordinær straffesparkskonkurrence.

Caoimhin Kelleher blev den helt store helt, da Liverpool slog Chelsea i Carabao Cup-finalen efter straffesparkskonkurrence.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Finalen ved Carabao Cup skulle helt ud i straffesparkskonkurrence, før vi kunne få kåret en vinder – og hvilken en straffesparkskonkurrence det dog var.

Her blev det Liverp0ol der vandt, efter at både den ordinære og den forlængede spilletid endte 0-0.

AGF-boss overrasket: Anede ikke, han havde Liverpool-rekord

Det var ellers en særdeles begivenhedsrig og underholdende affære, resultatet til trods, da Chelsea og Liverpool tørnede sammen i Carabao Cup-finalen søndag.

Kampen blev spillet i højt tempo og med hård fight, og begge mandskaber havde flere muligheder for at bringe sig foran i løbet af kampen. Alligevel gik de to mandskaber til pause ved stillingen 0-0.

Underholdningen fortsatte efter pausen, men det nærmeste vi kom en scoring var de annullerede mål.

Først var det Liverpools Joel Matip, der headede bolden ind tæt under Chelseas mål. Målet blev dog siden annulleret af VAR, da Virgil van Dijk var involveret i målet fra en position i offside.

Siden fik Kai Havertz scoret, men denne gang blev målet annulleret med det samme – endnu en gang var det offside. Kampen endte dermed 0-0 i ordinær spilletid.

Den næste halve time bød på et lavere og mere afventende tempo for begge mandskaber, og endnu en gang blev det en målfattig affære. Hvert fald på selve måltavlen. Indskiftede Romelu Lukaku nåede nemlig også lige at få annulleret et mål af VAR – og ja, det var på grund af offside.

Carabao Cup-vinderen skulle derfor findes efter en straffesparkskonkurrence.

Ekstraordinært var det, at begge hold sparkede de første ti straffespark i mål hver især. Straffesparkskonkurrencen gik altså linen ud, og målmændene skulle ud i en direkte duel mod hinanden.

Først var det Liverpools irske keeper, Caoimhin Kelleher, der gik til pletten. Han sparkede kuglen sikkert i mål, og der var på daværende tidspunkt blevet sparket 21 ud af 21 straffespark i mål.

Chelsea-ejer slipper tøjlerne – Nu skal fond styre klubben

Derefter var det Chelseas keeper, Kepa Arrizabalaga, der skulle prøve sig af fra 11-meter pletten. Han var blevet skiftet ind kort før straffesparkskonkurrencen, men alligevel endte det i høj grad med at være ham, der blev skurk, da han hamrede sit forsøg over mål, og Liverpool dermed kunne bryde ud i vild jubel.

Dermed nåede alle 22 spillere ét spark hver, hvoraf de første 21 gik i mål. For Kepa Arrizabalaga lyder den kedelige statistik, at han reddede nul ud af 11 forsøg, samtidig med at han brændte sit eget straffesparksforsøg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P