VM 2026

Hjulmand om VM-kritik: Ikke ligeglad med menneskerettigheder bare fordi man vil spille fodbold

Landstræner Kasper Hjulmand fortæller i et interview med campo.dk, at han er super ærgerlig over den store debat om VM i Qatar, som for ofte bliver for unuanceret.

Kasper Hjulmand ærgrer sig over debatten om VM i Qatar, der bliver for unuanceret
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det danske landshold skal spille fodbold i Qatar til VM i november og december måned i år.

Og det har mødt stor kritik, at VM afholdes i Qatar, hvor senest mange fodboldfans har meldt ud, at de vil boykotte turneringen. Også danske fodboldfans. Kritikken mod Qatar går primært på, at staten ikke overholder de internationale menneskerettigheder, samt at de har ladet migrantarbejdere bygge stadioner til turneringer under kummerlige forhold. Forhold der har kostet tusindevis af arbejdere livet.

Debatten om VM i Qatar ærgrer den danske landstræner.

– Der findes intet andet, der kan samle så mange mennesker, i de måneder det sker. Og så er det da rigtig ærgerligt, at vi skal snakke om, at det er ærgerligt, at det skal finde sted.

– Jeg køber ikke, at enten er man for menneskerettigheder, og så skal det boykottes. Eller også er man ligeglad med menneskerettigheder, bare fordi man gerne vil spille fodbold. Det er alt alt for unuanceret. Der er så mange nuancer, ikke kun i Qatar, men i hele verden. Der er jo ikke kun migrantarbejdere i Qatar. Det findes i hele verden, siger Kasper Hjulmand i interviewet med campo.dk.

Med den danske deltagelse er der til gengæld gode muligheder for at troppe op og involvere sig og påvirke tingenes tilstand.

– Jeg tror på, at 99,99% af verdens befolkning er ens. Og vi vil det samme. Vi vil have et godt liv og have smør på brøddet. Jeg tror på, at vi kan påvirke bedst ved at være åbne og mødes i stedet for at stå og råbe af hinanden, siger Kasper Hjulmand til campo.dk.

Danmark spiller to landskampe i marts måned mod henholdsvis Holland og Serbien, og derefter venter Nations League i juni. I det hele taget er der svære betingelser for landsholdet forud for VM.

Åbenlyst mulig debutant: Hjulmand har været på besøg

Du kan se hele interviewet med Kasper Hjulmand øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P