VM 2022

1 min læsningGavi gør rent bord: Vinder også Golden Boy

FC Barcelona har i midtbanespilleren Gavi et af klodens største talenter, og det har han nu - igen - fået bevis for.

1 min læsning
FC Barcelona har i Gavi et stort talent, som netop er blevet kåret til årets Golden Boy af det italienske medie Tuttosport.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Han vandt Kopa-trofæet for fire dage siden, og nu er han også kåret som ‘Golden Boy’.

FC Barcelonas 18-årige midtbanespiller, Gavi, har gjort rent bord i de to prestigefulde afstemninger om, hvem der er klodens mest talentfulde fodboldspiller.

Titlen som årets Golden Boy tildeles den bedste spiller under 20, og Gavi slog igen – ligesom det var tilfældet ved Kopa-trofæet – navne som Eduard Camavinga, Jude Bellingham og Jamal Musiala.

I modsætning til Kopa-trofæet, som uddeles af France Football, uddeles titlen som årets Golden Boy af italienske Tuttosport.

Se listen: Her er de 20 nominerede spillere til årets Golden Boy-pris

Gavi var bare én af i alt fire spillere fra FC Barcelona, der var en del af det 20 mand store felt, der stadig havde muligheden for vinde den ærefulde titel. Sidste års vinder, Pedri, var igen at finde blandt de 20 udvalgte, ligesom det var tilfældet for Ansu Fati og Nico González.

Golden Boy-trofæet blev første gang uddelt i 2003, hvor Rafael van der Vaart blev den første vinder.

Se listen over alle ‘Golden Boy’-vindere – Hvordan er det gået dem?

Danske Rasmus Højlund var længe med i opløbet, men han blev sorteret fra, da listen blev barberet ned fra 30 til 20 spillere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer