VM 2022

2 min læsningOfficielt: Spanien og Portugal vil afholde VM sammen med Ukraine

Spanien og Portugal har indlemmet Ukraine i deres bud på en fælles VM-slutrunde i 2030, som netop er blevet offentliggjort.

2 min læsning
Spanien, Portugal og Ukraine går sammen om fælles VM-bud
Foto: REUTERS/Denis Balibouse.

VM i 2030 kan blive med Ukraine som medarrangør.

Landet, som i februar i år blev invaderet og siden da har været i krig mod Rusland, er blevet indlemmet i et bud på VM-slutrunden sammen med Spanien og Portugal.

Det er netop offentliggjort af det spanske forbund, der oplyser, at samarbejdet bakkes op af UEFA og sker for at signalere enhed, solidaritet og generøsitet.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Velkommen Ukraine til VM. Go 2030!

Med de ord offentliggør det spanske fodboldforbund buddet på VM-slutrunden i 2030 sammen med Portugal og nu også Ukraine.

AC skadet kort før VM – nu melder Barca ud

– Med den fulde støtte fra Aleksander Ceferin (UEFA’s præsident, red.) inkorporerer det iberiske bud (Spanien og Portugal, red.) forbundet, der ledes af Andriy Pavelko, for at bygge broer og sende et budskab om enhed, solidaritet og generøsitet fra hele den europæiske fodbold, står der i pressemeddelsen, som fortsætter:

– Kandidaturet styrker båndene til Europa ved at skabe håb og give genopbygningsværktøjer til det ukrainske folk, som har udtrykt deres stolthed og taknemmelighed for at deltage i dette projekt.

VM 2022 – Den ultimative TV-guide til VM i Qatar 2022

Selvom VM-kandidaturet altså nu har deltagelse af Ukraine, er det i første omgang ikke meningen, at der skal spilles kampe i landet, der lige nu står midt i en krig mod Rusland.

Dermed fortsætter planen for afviklingen af kampene, hvis det samlede bud ender i afholdelse af VM 2030. Her skal der ifølge pressemeddelelsen spilles kampe på 14 stadions – 11 i Spanien og 3 i Portugal.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer