1 min læsningMedie: Ecuador kan blive udelukket fra VM

Ecuador risikerer at blive udelukket fra VM, efter at have brugt en spiller med et falsk pas i 10 landskampe.

1 min læsning
Jose Jacome/Reuters/Ritzau Scanpix

Ecuador risikerer udelukkelse fra VM, efter at have brugt en ulovlig spiller.

Det er spilleren Byron Castillo, der har spillet ti kampe for det ecuadorianske landshold, hvor otte af dem var i VM-kvalifikationen.

Problemet for spilleren og Ecuador er bare, at Castillo i virkeligheden ikke er fra Ecuador, men i stedet Columbia, hvor han blev født, det skriver Daily Mail.

Mediet skriver, at der skulle være blevet brugt falske pas og identiteter, og at Ecuadors fodboldforbund har skjult det for offentligheden.

I en lækket lydfil fra fire år siden, slår Castillo selv fast, at han er født i 1995 og ikke 1998, som det står i hans ecuadorianske fødselspapirer.

Han siger også, at hans fulde navn er Byron Javier Castillo Segura som det står i hans colombianske fødselsattest, fremfor Byron David Castillo Segura.

Medie: VM om vinteren kan ske igen

Derudover forklarer han også i lydfilen, hvordan han forlod Columbia for Ecuador, og han nævner også den forretningsmand fra Ecuador, der angiveligt skulle have sørget for en ny identitet til ham.

Derudover har Daily Mail også offentliggjort dokumenter fra en undersøgelse, hvori der blandt andet står at Castillo er fra Columbia og født i 1995.

Offentliggørelsen kommer oveni en undersøgelse af Castillos statsborgerskab.

Hvis FIFA vælger at udelukke Ecuador, betyder det at Chile får den ledige VM plads.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer