3 min læsningLucas Andersen sigter igen mod udlandet: Min ambition er at ramme den europæiske top

Lucas Andersen forlod allerede som 17-årig AaB og den danske Superliga. Seks år senere vendte han hjem til Danmark og Aalborg, men efter en lang skadesperiode begynder pilen nu så småt at pege mod udlandet igen for den i dag 27-årige AaB-anfører.

3 min læsning
Lucas Andersen fra AaB sigter igen mod et udlandsskifte
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Han har både Champions League, Europa League og danske A-landsholdskampe på cv’et.

Lucas Andersen har sine blot 27 år til trods allerede prøvet en del i sit fodboldliv, men den nuværende anfører i AaB er langt fra mæt.

Den tidligere Ajax-spiller er ved at være kommet sig over den korsbåndsskade, som han pådrog sig i maj sidste år, og han lægger ikke skjul på, at han satser på igen at prøve sig af i det store udland.

– Det gør jeg 100 procent. Jeg har prøvet at se det lidt, som at jeg har udskudt mine ambitioner med et år. Det er svært at tænke sådan, men det er sådan jeg føler. Med mine præstationer over de sidste par uger, er det begyndt at leve i mig igen. Jeg er godt klar over, at der er et stykke arbejde, der skal leveres, og det er i den daglige gang her i AaB, men min ambition er stadig på et eller andet tidspunkt at ramme den europæiske top igen, siger Lucas Andersen til campo.dk.

Tidligere har Aalborg-drengen Lucas Andersen spillet i den hollandske Æresdivision for både Ajax og Willem II, ligesom han i to sæsoner var at finde i den schweiziske liga hos Grasshoppers.

Det er dog hverken Holland eller Schweiz, der er drømme-destinationen denne gang.

– Jeg kunne da godt tænke mig at prøve mig af i LaLiga, Serie A eller i Bundesligaen. Det er ikke så meget ligaen, der afgør det, det er mere klubben og den måde, der skal spilles fodbold på, for det ene udelukker ikke det andet, men hvis jeg sådan skulle nævne én ting, så har jeg altid haft en drøm om at afprøve mig selv i Spanien, lyder det fra Lucas Andersen.

Selvom AaB-anføreren de seneste fire år igen har haft fødderne plantet i den nordjyske muld, så er han bestemt ikke stoppet med at drømme stort.

– Hvis vi skal tage den helt ultimative drøm, det vil da være at spille i Real Madrid. Jeg er godt klar over, at der er lang vej lige nu fra AaB til Real Madrid, men drømmen lever da, og så længe det er en mulighed, så er det det jeg går efter, indtil det ikke kan lade sig gøre længere, lyder det med et smil fra Lucas Andersen, der dog hæfter sig ved særligt én af sine landsmænd.

AaB forhandler mulig transfer af central midtstopper-profil

Det er klart; der er nok lige et par skridt på vejen derhen, men man har set det tidligere med [Martin] Braithwaite; Det er heller ikke sikkert, at han havde regnet med at skulle spille i Barcelona, men lige pludselig var han der.

Selvom talentet er uomtvisteligt, så har de seneste par års mange og markante skader sat Lucas Andersen tilbage. Af den grund har det heller ikke vrimlet med interesserede klubber i det netop overståede transfervindue.

– Nej det har der ikke. Det har egentlig heller ikke været min prioritet at skulle nogen steder. Jeg er godt klar over, hvor jeg står i forhold til min skade. Forhåbentlig er der nogle, der tænker; Nu vil vi se over en længere periode, at han ikke bliver skadet, og så selvfølgelig præstationer, der bakker op om det, jeg tidligere har leveret. Det koncentrerer jeg mig om nu, og hvis jeg præsterer på det niveau, så har jeg også før mærket, at der var interesse, lyder det fra Lucas Andersen.

Lucas Andersen står indtil videre noteret for 131 officielle kampe for AaB, mens han seks gange har været udtaget til det danske A-landshold, som han debuterede for i november 2014.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer