3F Superligaen

Friis forklarer AaB-sejr: Hold da kæft, kan vi gøre det ved Brøndby?

Succes avler succes, det kunne man ifølge Lars Friis se søndag aften, da et stolpeskud blev startskuddet til en sejr over Brøndby.

AaB's træner Lars Friis i 3F Superligakampen mellem AaB og Brøndby IF på Aalborg Portland Park, søndag den 21. august 2022.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

AaB hentede søndag aften sin første sejr siden 14. april, da Brøndby blev besejret med 2-1 på Aalborg Portland Park.

Spillernes hungren efter succes var da også tydelig efter slutfløjt, hvor jublen bredte sig blandt Lars Friis’ tropper. AaB-chefen understreger efter kampen, at han først og fremmest glæder sig på andres vegne over sejren.

– Det er en forløsning. Jeg er så glad på drengenes vegne, på Vesttribunens vegne og på Aalborg og Nordjyllands vegne, siger Lars Friis til campo.dk.

Hvorfor det lige netop blev i aftenens kamp, at AaB brød den nedadgående spiral, kan Friis dog ikke helt forklare.

– Det er fandme svært. Det er mennesker, vi har med at gøre. Jeg tror, vi henter en hel del i at komme foran. Det giver tro og energi. Man kan også se, hvor vi stjæler bolden nogle gange, sådan en følelse af ‘hold da kæft! Kan vi gøre det ved Brøndby? Den der del, tror jeg, giver blod på tanden, lyder det fra Lars Friis.

Aftenens udbytte kan meget vel være et godt bevis på, at succes avler succes. Det er i hvertfald AaB-cheftrænerens oplevelse af begivenhederne.

– Vi har ikke gjort noget i dag, som vi ikke har gjort i de andre kampe. Men i dag var det totalt umuligt at holde os tilbage fordi Sousa efter knap 30 sekunder ramte stolpen efter at have stjålet bolden. ‘Hold nu kæft, hvad er det her?’ – så kommer vi igen og igen og igen. Det er det, jeg mener. Der ligger bare så meget der og venter, siger Lars Friis.

AaB’s Louka Prip var efter kampen i hopla og foreslog, at AaB skulle hente ti sejre på stribe. Det interview kan du se her.

AaB-profil: Lad os tage 10 i træk

Næste opgave for AaB venter om en uge. Her skal nordjyderne besøge Randers og Thomas Thomasberg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P