Champions League

FCM-back i ekstase: Fantastisk at gå videre – især med så mange involverede akademispillere

Nogle gange handler det om resultatet og ikke spillet på banen. Den præmis køber FC Midtjyllands højreback Nikolas Dyhr ind på, mens han glæder sig over antallet af akademispillere, som var i aktion i sejren over AEK Larnaca i går.

Nikolas Dyhr var glad for at gå videre mod AEK Larnaca
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Med slib og slæb fik FC Midtjylland spillet sig videre i dette års Champions League-kvalifikation, da de sendte cypriotiske AEK Larnaca ud efter en intens straffesparkskonkurrence efter et samlet 2-2 resultat for fire spillede halvlege + forlænget spilletid.

Kampen var uskøn, uren og udynamisk, men faktum er, at ‘Ulvene’ nu er videre til 3. runde, hvor mægtige SL Benfica venter. Det er en fænomenal følelse, især med det in mente, at mange unge spillere med fortid på klubbens eget akademi var med i opgøret.

Sviatchenko jubler efter avancement: Det er så stort for os

Det fortæller den nuværende førsteholdsprofil Nikolas Dyhr til fcm.dk.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Følelsen er fuldstændig fantastisk. Det er det her, vi har drømt om. Vi er godt klar over, at præstationen ikke var skidegod, selvom vi får lukket bedre ned for dem efter pausen. Der var mere tryk på end i Superligaen, og det er bare fedt at spille i sådan en kulisse, lyder det fra den 21-årige back.

Medie: Ajax melder sig ind i kampen om superligastjerne

I løbet af kampen blev der gjort brug af hele otte akademispillere, og det glæder den unge Dyhr, der selv er et produkt af ungdomsafdelingen i Herning og Ikast.

– Det er vildt at tænke på, vi er otte tidligere akademispillere, som er på banen i dag. Det viser lidt om, at vi bliver brugt på akademiet, og det er super fedt, at mange af dem, jeg har spillet ungdomsfodbold med, også kan gøre sig gældende her på førsteholdet, slutter han.

Blandt de tidligere akademispillere, udover Nikolas Dyhr selv, kan Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Mads Døhr Thychosen og Pione Sisto nævnes.

INDBLIK: Pione Sistos magiske og turbulente fodboldrejse – hvad så nu?

Sidstnævnte gjorde comeback for Bo Henriksen & co. efter små to uger i skammekrogen, og denne gang sprintede han mere end én meter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P