HIGHLIGHTS: FC Midtjylland slår Larnaca efter dramatisk straffesparkskonkurrence

FC Midtjylland spillede 1-1 hjemme mod AEK Larnaca i første opgør af kvalifikationsduellen til Champions League. Tirsdag lykkedes det så at gå videre efter endnu et 1-1 resultat, forlænget spilletid og en neglebidende straffesparkskonkurrence.

FC Midtjylland vandt over AEK Larnaca

Med 1-1 i første opgør krævede det en sejr til FC Midtjylland mod AEK Larnaca i ordinær spilletid, hvis midtjyderne ville undgå forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence i aftenens kamp på Cypern.

Men det skulle ende med at blive til lige netop det. Forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence efter endnu et 1-1 resultat i den ordinære spilletid.

Det hele fik dog en lykkelig slutning for FC Midtjylland, som vandt den nervepirrende afslutning fra 11-meteren.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Starten var dog mindre positiv for FC Midtjylland. I det niende minut lykkedes det nemlig AEK Larnaca at bringe sig foran med 1-0 på mål af Victor Olatunji, der headede bolden i mål efter indlæg.

Men blot tre minutter senere lykkedes det FC Midtjylland at svare flot igen. Henrik Dalsgaard udlignede til 1-1 på et hovedstød efter hjørnespark i det 12. minut.

Bo Henriksen om CL-dyst: Sådan går vi videre

AEK Larnaca fortsatte dog takterne fra tiden op til deres tidlige føringsmål, mens FC Midtjylland satsede på kontra. Det gav efter godt en halv times spil Gustav Isaksen en chance, men den unge dribler skød på overlæggeren.

AEK Larnaca dominerede første halvleg, og FC Midtjylland kunne nemt være bagud ved pause. De første 45 minutter endte dog 1-1 på AEK Arena.

FCM-profil inden Europa-opgør: Vi skal gå videre

Ved anden halvlegs start skiftede FC Midtjylland to spillere. Ind kom Pione Sisto for Edward Chilufya, mens Nikolas Dyhr kom ind for Paulinho.

Pione Sisto vist sig hurtigt frem i anden halvlegs første 11 minutter med tre skud mod mål. Men det var fortsat cyprioterne, der førte taktstokken.

Niveauet fra de to hold faldt i anden halvleg, hvor varmen kan have spillet ind. Mads Døhr Thychosen afløste Juninho efter 73 minutter. Og kort før slutfløjt sendte Bo Henriksen den store angriber Sory Kaba på banen for Gustav Isaksen samt Oliver Sørensen for Charles. Den ordinære spilletid endte 1-1 og den forlængede spilletid ventede.

Tidligere FCM-angriber kritiserer klubben: Jeg fik aldrig chancen

Sory Kaba fik i det 96. minut slidt sig fri i feltet og fandt næsten Anders Dreyer helt fri i straffesparksfeltet. Kort før halvleg var Sory Kaba igen i fokus, da han brændte en kæmpe chance ved at heade forbi mål fra en helt fri position på bagerste stolpe.

Med blot fem minutter før tid, var det så Larnaca, der var yderst tæt på, da cyprioterne bankede bolden på stolpen. Den forlængede spilletid endte dog uden mål, og de to hold skulle ud i straffesparkskonkurrence.

Til trods for laserlys rettet mod FCM-spillerne, lykkedes det midtjyderne at få en god start, da Anders Dreyer scorede sikkert til 0-1. Larnaca brændte sit første forsøg, og FCM var dermed fortsat foran.

Sisto scorede også sikkert ved roden af venstre stolpe til 0-2. Ligeså gjorde AEK Larnaca, der scorede på sit andet spark til 1-2.

Unge Oliver Sørensen var næste sparker for FC Midtjylland og scorede til 1-3. Larnaca var dog også sikre på deres forsøg og stillingen var 2-3.

FC Midtjylland fortsatte skarpheden, da Nikolas Dyhr scorede sikkert til 2-4. Men på ny scorede Larnaca også. Dermed 3-4.

FC Midtjylland kunne nu afgøre ved næste spark. Men Sory Kaba brændte desværre, og Larnaca stod med en gylden mulighed for udligning. Sådan skulle det dog ikke gå, da hjemmeholdets sparker sendte bolden på stolpen.

Dermed vandt FC Midtjylland straffesparkskonkurrencen og er videre til næste runde. Her venter den portugisiske storklub Benfica i tredje kvalifikationsrunde til Champions League.

AEK Larnaca 1-1 FC Midtjylland (Victor Olatunji 9. minut og Henrik Dalsgaard 12. minut)