4 min læsningUwe Rösler varsler formationsskifte i AGF: Sådan kommer vi til at spille

Den nye AGF-chef har arbejdet med to formationer på træningsbanen i sommeropstarten, inden det søndag aften atter går løs i Superligaen.

4 min læsning
Uwe Rösler
Foto: agf.dk

Søndag aften går det atter løs for Brøndby IF og AGF i Superligaen.

I AGF’s tilfælde betyder det også første officiele kamp for klubbens nye cheftræner Uwe Rösler, der denne sommer har erstattet David Nielsen på trænerbænken.

Det kommer man til at kunne se fra første startfløjt, hvis det står til tyskeren selv. I opstarten har han nemlig praktiseret med to nye formationer, som AGF kommer til at tage sit udgangspunkt i fra sæsonstart.

– Når man starter et sted, hvor holdet ikke har vundet i 15 kampe, så skal man være klar og præcis. Man kan ikke skifte fra en formation til en anden alt for mange gange i begyndelsen af sæsonen.

AGF-sportschef vil se ændringer: Alle skal have større ambitioner

– Vi har arbejdet med to formationer, som er en anelse forskellige og afviger fra hinanden. 3-5-2 og 3-4-1-2, lyder det fra Rösler til campo.dk.

Her understreger den nye AGF-chef også, at man ikke skal forvente at se holdet skifte formation og tilpasse sig modstanderne undervejs i kampene. Særligt ikke i begyndelsen af sæsonen.

– Lige nu er holdet ikke i en position, hvor vi kan ændre alt for meget i formationerne fra kamp til kamp. Det kan vi forhåbentlig i fremtiden, men først skal vi have bygget noget selvtillid ind i holdet.

Uwe Rösler fortæller nemlig selv, at dét hold, han tog over, i begyndelsen har kæmpet meget med selvtilliden. Noget, der ifølge tyskeren selv er helt naturligt efter det forfærdelige forår, hvor man blot var et enkelt point fra nedrykning til landets næstbedste række.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Derfor har man prøvet at starte fra scratch. En helt naturlig proces, når en ny cheftræner tiltræder i en klub.

– Vi prøver at implementere en ny måde at spille fodbold på. Det bliver ikke noget revolutionerende, men det bliver skridt for skridt. Vi vil have mere kontrol på bolden og i længere perioder ad gangen. Vi skal holde fast i den energi og det drive, som AGF tidligere har været dygtige til at fastholde i sine kampe.

– Vi skal være hurtige til at vende spillet og spille på kontra, når muligheden byder sig. Vi bygger på her, men min pligt er også, at implementere en mere kontrolleret indsats i løbet af kampene. Vi skal ikke spille hektisk fodbold fra start til slut. Det er, hvad vi prøver at arbejde på. Vi prøver at presse meget højt i visse situationer. Mand mod mand overalt på banen.

– Jeg bryder mig ikke om at stå langt tilbage i store dele af kampene. For mig, som tidligere angriber, er det altid et advarselstegn, hvis mine angribere står 17 meter væk fra modstandernes mål. Jeg ønsker, at få holdet så langt frem, som jeg kan. Vinde boldene så højt oppe på banen som muligt. Og selvfølgelig spille aktivt med bolden. Vi må for alt i verden ikke blive passive. 

AGF-debutanter glæder sig til Brøndby Stadion: Jeg har drømt om at afgøre kampen

AGF er den 53-årige tyskers tiende trænerjob i karrieren, da han tidligere har været forbi Lillestrøm, Viking, Molde, Brentford, Wigan, Leeds United, Fleetwood Town, Malmö FF og senest Fortuna Düsseldorf.

I sin aktive spillerkarriere var Uwe Rösler angriber og forbi klubber som Dynamo Dresden, FC Nürnberg og FC Kaiserslautern i hjemlandet.

Det var dog i Manchester City, hvor han opnåede flest kampe med 152 af slagsen og med 50 kasser til følge fra 1994 til 1998.

Campo mener: Disse 12 superligaspillere bør skifte klub i sommerens transfervindue

Uwe Röslers første kamp i spidsen for AGF bliver fløjtet i gang søndag aften klokken 18:00 på Brøndby Stadion.

Timeline

Notifications

Notifikationer