4 min læsningAGF-sportschef vil se ændringer: Alle skal have større ambitioner

Stig Inge Bjørnebye har i dag været sportschef i AGF i 15 måneder. Nu slår han fast, hvad han allerhelst gerne ser ændret i klubben.

4 min læsning
Stig Inge Bjørnebye
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

15 måneder.

Så længe har Stig Inge Bjørnebye været ansat som sportschef i AGF, efter superligaklubben tilbage i april 2021 ansatte nordmanden som afløser for Peter Christiansen.

I den tid har den tidligere Liverpool-spiller nået at danne sig sit helt eget indtryk af klubben, hvor særligt én ting irriterer ham grænseløst. Nemlig klubbens udbrydelige bånd med ordet pres, som i både klubsammenhæng – og fra et mediemæssigt perspektiv – ifølge Bjørnebye selv, bliver håndteret helt forkert i det aarhusianske.

– Da jeg ankom til klubben, fortalte alle mig. Alle. Inde i klubben – fra bestyrelsen til spillerne – hvor specielt, hvor ukomfortabelt og hvor krævende denne klub er at spille for. Det var det første jeg bed mærke i. Alle gik rundt og sagde det, indleder sportschefen og fortsætter:

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg tænkte: Okay.. Ja, det er en stor klub. Det er en traditionsrig klub. Der er høje forventninger. Ja, de har underpræsteret siden 80’erne, men hvad er det, der er så specielt? Udover det? Det er et stort pres, men det er et privilegium. Det er et massivt privilegium. Det faktum, at AGF får mere opmærksomhed, mere interesse, mere støtte og nogle gange mere kritik end andre klubber omkring os, det er et privilegium.

– Det er noget, som vi skal kommunikere som noget positivt. I’m sick and tired to hear, at det er krævende at spille for denne klub. At det er ukomfortabelt. At der er meget pres her, og at det samme ikke findes i Viborg for eksempel. Det er et rent privilegium for os allesammen, lød det onsdag aften fra Stig Inge Bjørnebye, der sammen med Uwe Rösler var værter for et møde med pressen ’til en åben snak om den forestående sæson’.

Campo mener: Disse 12 superligaspillere bør skifte klub i sommerens transfervindue

– Det er en ting, som jeg er meget, meget klar omkring. Måske det vigtigste budskab, jeg har, og som jeg har ville ændre, siden jeg kom til AGF, tilføjer sportschefen, der har givet samme besked til sine spillere.

– Alle i omklædningsrummet bør have større ambitioner for sig selv, at ville spille for en større klub end AGF. I en større liga og for flere penge. De ambitioner er faktisk noget, som vi vil have, at spillerne har.

– Som klub lever vi af, at de skal have store ambitioner. Vi lever af, at en som Albert Grønbæk har en fremragende sæson i år, så vi kan sælge ham for 4 millioner euro i næste sæson. Det er et succeskriterie. Spillerne skal lære at leve med presset her, vokse som mænd, og så kan de blive solgt videre og være klar til at spille i større ligaer. Vi skal have vendt kommunikationen udadtil. Måden vi omtaler denne klub på. Det er et massivt privilegium, at spille for denne klub. Det er ikke ukomfortabelt. Det er lovely.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

– Spillerne kan ikke bare ringe til deres agenter, hver gang noget går dem imod. De er nødt til at tage ansvar for dem selv og deres udvikling. Hver eneste dag. Det er disse ting, som jeg især vil gøre i samarbejde med Uwe. At ændre dette. Alle dem, som træder ind i bussen på vej til udekampe, de skal have følelsen af slet ikke at kunne vente med at træde ind på grønsværen og få kampen skudt i gang.

– Det er mentalitet. Jeg vil ikke høre tale om, at det er ukomfortabelt at spille for denne klub, sluttede Stig Inge Bjørnebye, der denne sommer har været med til at ansætte Uwe Rösler som klubbens nye cheftræner efter David Nielsens afgang.

Ekspert: Ny AGF’er et transfer-scoop

AGF sparker sin superligasæson i gang på søndag den 17. juli klokken 18:00, hvor man tørner sammen med Brøndby IF på udebane.

Et opgør, der bliver Uwe Röslers første officiele kamp i spidsen for AGF.

Timeline

Notifications

Notifikationer