2 min læsningFlere kulturbærere har forladt AaB – nu skal hierarkiet falde på plads

I dette vindue har AaB mistet to vigtige spillere i klubbens hierarki og anførergruppe. Nu skal det hele falde på plads.

2 min læsning
AaB's cheftræner Lars Friis under superligakampen mellem Randers FC og AaB på Cepheus Park Randers, onsdag den 11. maj 2022.. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix)

I sommerens transfervindue har AaB allerede vinket farvel til kulturbærere Rasmus Thelander og Jacob Rinne, der tilsammen kan prale med 11 år i de rødhvide striber.

De to efterlader et hul i toppen af hierarkiet, ligesom de efterlader Lucas Andersen og Mathias Ross, som de eneste spillere i AaB’s anførergruppe.

Officielt: Tidligere FC Nordsjælland-stjernefrø skifter til tyrkisk storklub

Overfor Campo.dk fortæller AaB-træner Lars Friis, at han regner med afklaring på hullerne i hierarkiet og anførergruppen i løbet af de næste par uger.

– Hierarkiet skal ligesom falde på plads. Det er noget af det, der bliver etableret her i opstarten. De nye skal også være med til at etablere det, siger Lars Friis og fortsætter.

– Vi har en anførergruppe i AaB, og der skal vi have fundet et par nye navne. Det handler både om, hvad der foregår på og udenfor banen, siger AaB-træneren til Campo.dk.

AaB startede træningen forrige søndag, og flere spillere har tilsyneladende været aktive i deres ferie. Derfor ser Friis også positivt på opstarten.

– Det ser godt ud. Jeg kan ikke pege en enkelt ud, der har været exceptionel, fordi der er mange, som har været dygtige og aktive i ferien, mens nogle andre måske har holdt lidt for meget ferie, griner Lars Friis.

AaB-profil på vej væk? Vi forhandler lige nu

AaB spiller torsdag træningskamp i Vildbjerg, hvor sidste sæsons sølvvindere fra FC Midtjylland byder nordjyderne op til dans.

Derefter følger to fridage for spillerne, inden hele truppen sætter kurs mod træningslejr i Polen, hvor formen skal finpudses før sæsonstarten den 17. juli mod sidste sæsons playoff-modstandere fra Viborg.

Her kan en ny formation komme i spil for aalborgenserne. Læs mere om det her!

Timeline

Notifications

Notifikationer