2 min læsningFriis ønsker et mere offensivt AaB-udtryk – formationsændringer skal gøre holdet mindre ‘bagtungt’

AaB-bossen Lars Friis fortæller, at han forud for den kommende superligasæson er begyndt at indøve nogle nye og mere offensive formationer.

2 min læsning
Lars Friis vil anvende en mere offensiv formation i AaB
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB sluttede seneste sæson af med en fjerdeplads og en glippet europagivende plads, efter man tabte i play-off kampen mod Viborg FF i sidste gældende kamp.

Men en ny sæson er som bekendt en ny mulighed for at sætte sit præg, og det er lige præcis det, Lars Friis ønsker at gøre i den nordjyske traditionsklub.

Til dagens AaB-træning på Hornevej fortæller cheftræner Lars Friis nemlig, at han er begyndt at træne spillerne i nogle nye og mere offensive formationer forud for sin første ‘hele’ sæson i den bolsjestribede klub.

Officielt: FCM henter alsidig stopper i SønderjyskE

Artiklen fortsætter efter reklamen.

– Vi arbejder på den defensive organisation i øjeblikket, presspillet og ikke mindst formationsændringer. Vi har arbejdet med en 4-1-4-1 eller en 4-3-3, alt efter hvordan man ser på opstillingen, nuancerer AaB-cheftræneren til campo.dk.

I seneste sæson spillede nordjyderne med tre centrale i midterforsvaret med to wingbacks. En taktik, der ifølge Friis har gjort dem for stationære i for mange kampe og spilsekvenser.

Kursændring i Brøndby IF får fatale konsekvenser – talenterne flygter til andre klubber

– Det handler om, at vi i den defensive del har været en mand for meget (i seneste sæson, red). Derfor er vi blevet for bagtunge, lyder det fra Lars Friis, der gerne ser et mere agerende hold – i stedet for et reagerende.

– Formationer er jo bare talkombinationer. Vi vil rigtig gerne være dynamiske. Men det handler om, at vi skal arbejde frem mod at finde en måde at agere på i forhold til vores koncept – i stedet for at reagere. Vi skal være mindre pragmatiske og have implementeret et mere stilfast koncept, slutter han til campo.dk.

AaB starter den nye sæson op søndag d. 17. juli, når de gæster Viborg FF i de to klubbers sæsonåbner på Energi Viborg Arena.

Timeline

Notifications

Notifikationer