3 min læsningChefredaktør om fyring i AGF: Der er ikke noget quickfix

Selvom AGF er inde i en alvorlig krise, vil en fyring af David Nielsen på nuværende tidspunkt ikke gavne klubben, mener campo.dk's chefredaktør.

3 min læsning
David Nielsen
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGF leger i den grad med sin skæbne som superligahold, efter man torsdag aften led et snævert nederlag på 1-o til Vejle Boldklub på udebane.

Dermed er det blot tre point, der adskiller de to mandskaber med to spillerunder igen.

Trods en alvorlig krise i AGF, hvor man med nederlaget til Vejle ikke har vundet en fodboldkamp 12 gange i træk, mener campo.dk’s chefredaktør, Allan Hvid, ikke, at det vil gavne klubben at fyre David Nielsen inden sæsons to sidste opgør, som er særdeles vitale for klubbens fremtid i landets bedste række.

– Forudsat at David Nielsen ikke har mistet omklædningsrummet, og det er der ikke umiddelbart noget, der tyder på, så tror jeg ikke, AGF fyrer ham, indleder Allan Hvid og fortsætter:

– Hvis man ville have skabt en effekt med en fyring, så skulle det være sket tidligere, men der var der tillid til David Nielsen, og det tror jeg stadig, der er. For der findes jo ingen sikker alternativ løsning. Under Erik Rasmussen i 2010 hentede klubben både Jesper Sørensen og Stig Tøfting ind som assistenttrænere, og det endte som bekendt med en nedrykning. Og hvem skulle tage AGF videre i den her situation? Jeg kan ikke se et quickfix.

AGF-profil kryber til korset: Jeg er bange for, vi rykker ned

– Alvoren er gået alt for langsomt op for AGF. I hvert fald i den sportslige sektor. En virksomhed, der nærmer sig en faretruende deroute og alvorlige tab, skal handle mere ansvarligt langt tidligere. En af klubbens allerstørste profiler har været sendt ud af truppen, og er siden hentet ind igen, og nu er truppen så mentalt udfordret, at AGF er sin egen værste fjende.

Nu venter der så AGF to vitale kampe før sæsonen går på hæld. Her skal man søndag den 15. maj en tur til oprykkerne fra Viborg FF, inden sæsonen sluttes af hjemme på Ceres Park lørdag den 21. maj, hvor FC Nordsjælland kigger forbi Aarhus.

Begge kampe er mod modstandere, som AGF har haft svært ved at få noget som helst ud af i løbet af denne sæson.

Medie bekræfter: AGF-chef har holdt møde med Liverpool-legende

– Klubben har hentet et point ud af ni mulige mod Viborg i denne sæson og med en negativ målscore på 1-5. Det ligner ikke ligefrem tre point i næste runde. FC Nordsjælland har AGF heller ikke sejret over i indeværende sæson, så det er rigtig alvorligt for AGF lige nu, siger chefredaktøren endvidere, inden han afslutter:

– Vejle kan spille frit, men AGF har virkelig en opgave foran sig rent mentalt.

Timeline

Notifications

Notifikationer