VM 2026

Lewandowski og Polen sender Sverige ud i VM-mørket

På en straffesparksscoring og en fæl svensk forsvarsfejl sørgede det polske landshold tirsdag for, at de er med, når der til november skal spilles VM i Qatar.

Polen Sverige VM

VM i Qatar bliver uden ‘Blågult’.

Det svenske landshold blev tirsdag aften sendt ud i VM-mørket, da de gæstede polske Chorzow. Her sørgede Polen med en 2-0-sejr for, at den østeuropæisk nation for anden gang i træk kan booke billetter til verdens største fodboldturnering.

Sverige startede en smule overraskende med deres superstjerne Zlatan Ibrahimovic på bænken, men alligevel var det svenskerne, der startede kampen bedst.

Zlatan-afløseren Alexander Isak havde tidligt i kampen en god mulighed for at bringe de gæstende svenskere på VM-kurs, men Real Sociedad-angriberen blev på fornem vis afvist af AS Roma-målmanden Wojciech Szczesny.

Kort efter var det Emil Forsberg, der fra en spids vinkel testede den polske målmand, men heller ikke RB Leipzig-angriberen havde held med sin afslutning, som Szczesny viftede forbi stolpen, og de to hold gik til pause uden mål.

Udebanemål sender Ghana til VM

Kort efter pausen stod Szczesny igen i vejen for et svensk føringsmål – denne gang fra Tottenham-spilleren Dejan Kulusevski, og så gik det i stedet galt for svenskerne i den anden ende.

I det svenske felt nedlagde Jesper Karlström, der til daglig spiller i polske Lech Poznan, den netop indskiftede Grzegorz Krychowiak, og så var der ingen anden mulighed for den italienske dommer Daniele Orsato end at pege på straffesparkspletten.

Her steppede Bayern München-angriberen Robert Lewandowski op, og med både et par små hop og et halvt stop i tilløbet fik han fintet Robin Olsen og sendte sikkert bolden i nettet.

Drømme-comeback til Parken for Christian Eriksen

Efterfølgende var der pæne chancer i begge ender, men med godt et kvarter tilbage af kampen forærede svenskerne på det nærmeste polakkerne et mål.

Marcus Danielson viste teknik, der ingenlunde hører hjemme ved en VM-slutrunde, og forsvarsspillerens forfejlede tæmning blev opsnanppet af Piotr Zielinski, der pludselig var alene igennem med Robin Olsen, og Napoli-midtbanespilleren havde ingen problemer med at passere den tidligere FCK-målmand.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

2-0-scoringen så ud til at slukke håbet hos de svenske spillere, der var tættere på at komme bagud 3-0 end at reducere. Zlatan Ibrahimovic blev sendt på banen til de sidste ti minutter, men heller ikke den aldrende AC Milan-angriber kunne skabe miraklet.

Lige som stadionuret rundede de 90 minutter burde Robert Lewandowski have lukket kampen, men Robin Olsen stod i vejen. Det var dog kun kosmetisk, for Polen kunne efter fire minutters overtid bryde ud i jubel, da de med en 2-0-sejr sikrede sig en plads ved VM-slutrunden i Qatar til november.