VM 2022

1 min læsningUdebanemål sender Ghana til VM

På en regel, som vi efterhånden har glemt i europæisk fodbold, blev Ghana tirsdag aften det første hold fra Afrika, der booker en billet til efterårets VM-slutrunde i Qatar.

1 min læsning
Ghana booker billet til VM efter samlet sejr over NIgeria
Foto: Thaier Al-Sudani/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var to af Afrikas største fodboldnationer, der tirsdag aften mødtes til den afgørende kamp om én VM-billet.

Den første kamp mellem Ghana og Nigeria var endt 0-0 i den ghanesiske hovedstad, og da returopgøret i nigerianske Abuja tirsdag aften endte 1-1, blev det Ghana der booker en billet til VM på reglen om udebanemål.

Den regel har det europæiske fodboldforbund UEFA fjernet, men den eksisterer stadig i FIFA-sammenhæng, og dermed er Ghana den første afrikanske nation, der er klar til VM.

Lige som stadionuret rundede 10 minutter tog Arsenals Thomas Partey chancen fem-seks meter fra feltet, og til stor overraskelse for ham selv og alle de øvrige Ghana-spillere strøg bolden i mål i en situation, som Nigeria-målmand Francis Uzoho ikke vil være stolt af at gense.

Uzoho kunne dog glæde sig over, at Nigeria allerede 11 minutter senere kom tilbage i kampen, efter Leicester-angriber Ademola Lookman blev nedlagt i feltet. Straffesparket tog Watfords William Troost-Ekong sig af på sikker vis.

Dermed skulle Nigeria blot bruge en enkelt scoring mere, og efter 33 minutter fik bolden i nettet til stor jubel på det nigerianske stadion. Napoli-angriberen Victor Osimhen havde bragt værterne foran, men efterfølgende viste VAR-billederne tydeligt, at han var offside.

Med det annullerede mål skulle nigerianerne igen på jagt, men det blev ikke til flere scoringer, og dermed bliver det altså Ghana, der booker Afrikas første VM-billet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer