Drømme-comeback til Parken for Christian Eriksen

Christian Eriksen bar anførerbindet, og det var således ham, der førte det danske landshold på banen i Parken, hvor gæsterne fra Serbien ikke for alvor formåede at yde danskerne modstand.

Christian Eriksen drømmecomeback Parken Danmark Serbien

Det er 290 dage siden, at Christian Eriksen senest satte sin fødder på græstæppet i Parken.

Tirsdag gjorde den til dagen danske anfører så comeback på det danske nationalstadion, og med en scoring og en overbevisende sejr på 3-0 0ver Serbien, blev det en aften, der på alle mulige måder blev bedre for både Christian Eriksen og det danske landshold.

Det var ellers de gæstende serbere, der startede kampen bedst, og med et højt pres sørgede de længe for, at danskerne ikke kunne få gang i det kombinationsspil, de ellers så gerne praktiserer.

Kampens første skud på mål blev dog med dansk afsender, da Joakim Mæhle efter et kvarter hamrede sit niende landsholdsmål i kassen bag en sagesløs serbisk målmand.

Et dansk hjørnespark blev headet væk i det serbiske forsvar, men med et tilløb halvvejs fra Nordjylland lod Mæhle clearingen hoppe en enkelt gang, inden han med en halvflugter syv-otte meter fra feltkanten og en serbisk afretning bragte danskerne i front.

Tydeligt rørt Åge Hareide om Eriksen comeback: Alle elsker jo Eriksen

Serberne var ikke dårlige i første halvleg, og de sad langt hen ad vejen på boldbesiddelsen, men det de danske kæder stod stærkt, og Kasper Schmeichels mål blev ikke truet i løbet af de første 45 minutter, hvorfor stillingen ved pausen var 1-0.

Kampbilledet ændrede sig allerede fra starten af anden halvleg, hvor danskerne i højere grad sad på begivenhederne, og allerede efter otte minutter blev spilovertaget omsat til mål.

Rasmus Nissen Kristensen igangsatte et højt pres i danskernes højre side, et pres som blev fulgt op af Pierre-Emile Højbjerg, der stjal bolden fra Frankfurts Filip Kostic, og med en flad aflevering tilbage i banen fandt han en anden Frankfurt-spiller i Jesper Lindstrøm, der uden problemer kunne score sit første landsholdsmål.

Hjulmand: Kan ikke forvente en uberørt Eriksen

2-0-scoringen gav jubel i Parken, men det var intet i forhold til jublen, der kom efter 57 minutter. Et serbisk forsvar splittet til til atomer kunne intet stille op, da Christian Eriksen modtog bolden på feltkanten, for selvom han skulle bruge to boldberøringer på at lægge bolden til rette, fejlede afslutningen ved nærmeste stolpe absolut intet, og så stod der 3-0 til de hvidklædte danskere.

Serberne var ikke ufarlige, men det danske forsvar stod markant bedre end det var tilfældet lørdag i Amsterdam, og man fornemmede, at de gerne ville have et cleansheet med fra kampen.

Startopstilling: Eriksen starter mod Serbien

Det fik de da også, og selvom der ikke kom flere danske scoringer, så kom Parkens største bifald først, da Christian Eriksen med ti minutter tilbage af kampen blev klappet fra banen.

Med sejren på 3-0 fik det danske landshold sat en stopper for den korte negative stime, der i de seneste to landskampe har budt på nederlag til Skotland og Holland.