3F Superligaen

Alt om Mikael Uhres nye klub – gode chancer, siger ekspert

Philadelphia Union har i sin relativt korte levetid spillet sig op i toppen af Major League Soccer, og holdet nåede semifinalerne i den netop overståede MLS-sæson. Her giver campo.dk dig et overblik over Mikael Uhres nye klub.

Philadelphia Union bliver Mikael Uhres nye klub - her får du indsigt i klubben og holdet i MLS
Foto: Ritzau Scanpix / Mitchell Leff / USA TODAY

Der venter fra dags dato en spændende udfordring og en for Mikael Uhre ny klub på den anden side af Atlanten. Den amerikanske fodboldklub Philadelphia Union har hentet Brøndbys topscorer til MLS.

Brøndbys populære angriber, der havde kontraktudløb til sommer, har skrevet under på en tre år lang kontrakt med amerikanerne, og han kan se frem til at konkurrere i toppen af den amerikanske liga.

Ifølge den mangeårige fodboldkommentator på MLS, Michael Rundager, er det her et fantastisk skifte for Mikael Uhre.

– Sidste sæson var blot en forlængelse af Unions flotte 2020-sæson, hvor de vandt Supporters Shield. Der er store udsving i klubbernes præstationer fra sæson til sæson, men jeg ville blive voldsomt overrasket, hvis ikke Union også blander sig i Eastern Conference top-4, når vi rammer november 2022. Der er dermed store forventninger til klubben og Mikael Uhre, som skal erstatte den lange polske angriber, Kacper Przybylko. Desuden har Uhre fået det, man kalder en Designated Player kontrakt, hvilket er en tillidserklæring og et signal om, at de forventer mål. Det er et stort skulderklap til Uhre men ikke et signal om, at han er super interessant kommercielt. Det er udelukkende det, han kan bidrage med på banen, der tæller, siger Rundager.

Alle BIF-fans havde nok håbet på en forlængelse af kontrakten med deres super farlige angriber, som har scoret 48 mål i 143 kampe for Brøndby, men samtidig har de fleste nok indset, at Mikael Uhre ville finde en ny klub i vinterens transfervindue.

LÆS OGSÅ: 👇🏼👇🏼
Medie: Brøndby slipper endnu en spiller

Og det kan sagtens blive et succesfyldt ophold ifølge Michael Rundager.

– Jeg tror Uhres chancer for succes er fornuftige, da han netop ikke er hentet for at skulle sælge t-shirts, men blot skal fokusere på at lave mål. Han kommer til en klub med et veletableret spilsystem og en stærk kultur, hvor han ikke skal skabe det hele på egen hånd. Men der kan komme nogle udfordringer. Hans nærmeste konkurrent Cory Burke er umiddelbart ikke et problem, men de har hentet Julian Carranza fra David Beckhams, Inter Miami, som potentielt set kan udfordre pladsen i startelleveren. Ydermere er holdets cheftræner, Jim Curtin, interessant for andre klubber, og det er aldrig til at vide, hvor en nyankommet spiller lander, skulle der komme et trænerskifte, slutter fodboldkommentatoren.

DOWNLOAD CAMPO’s app helt GRATIS
i App Store eller i Google Play store.

Mikael Uhre, der indtil nu har en enkelt landskamp for Danmark, indleder sæsonen for sin nye klub i MLS mod Minnesota United den 26. februar.

Her får du overblikket over Mikael Uhres nye klub:

Mikael Uhre flytter til Philadelphia, der er den største by i den amerikanske delstat Pennsylvania. Byen har 1.580.863 indbyggere og er den femtestørste by i USA.

Philadelphia Unions historie og ejere

Mikael Uhres nye klub blev stiftet i februar 2008, hvor MLS officielt tog klubben ind i ligaen, og den snart 14 år gamle klub har formået at stable et konkurrencedygtigt hold på benene på kort tid. Klubben er ejet af Keystone Sports & Entertainment, hvor forretningsmanden, Jay Sugarman, er majoritetsejer og bestyrelsesformand, men også den kendte NBA-spiller, Kevin Durant er medejer af klubben. Kevin Durant spiller i NBA for Brooklyn Nets.

Sportslig succes og trofæer

Philadelphia Union bliver Mikael Uhres nye klub - her får du indsigt i klubben og holdet i MLSI klubbens forholdsvis korte levetid mangler der stadig for alvor det helt store trofæ. Klubben nåede i 2021 frem til semifinalerne i MLS Cup (mesterskabet, red.), hvor de tabte til de senere mestre fra New York City. Forinden blev klubben nummer to i Eastern Conference. Mikael Uhres nye klub har dog hentet et enkelt trofæ til pokalskabet, da de i 2020 vandt Supporter’s Shield, hvilket går til det hold, der har klaret sig bedst i grundspillet.

Spillertrup og holdkammerater

Mikael Uhre kommer i Philadelphia Union – som i så mange andre nye MLS klubber – til at spille i en nationalbroget spillertrup. Truppen er på Transfermarkt vurderet til 31 millioner € svarende til 230 millioner DKK, hvilket er lige under toppen. De forsvarende mestre fra New York City FC er til sammenligning vurderet til 39 millioner €. Truppen indeholder før Mikael Uhres ankomst 23 spillere fra mere end 12 nationer. De største profiler er:

  • Andre Blake fra Jamaica, 31 år, målmand – værdi 3 mio €
    Andre Blake har spillet i klubben siden 2014
  • Alejandro Bedoya fra USA/Colombia, 34 år, midtbane – værdi 400.000 €
    Bedoya er anfører og har tidligere spilllet for Nantes og Rangers i Europa.
  • Paxten Aaronson fra USA, 18 år, midtbane – værdi 1,5 mio €
    Aaronson er et stort talent. Hans bror Brendan spiller i RB Salzburg.
  • Jamiro Monteiro fra Kap Verde, 28 år, midtbane – værdi 3 mio €
    En af de førende spillere og deltager ved African Nations Cup
  • Kai Wagner fra Tyskland, 24 år, back – værdi 3 mio €
    Spillede stort set alle kampe i 2021 sæsonen
  • Julian Carranza fra Argentina, 21 år, angriber – værdi 3 mio €
    Carranza er lejet i David Backhams Inter Miami og er konkurrent til Uhre
  • Jakob Glesnes fra Norge, 27 år, forsvarer – værdi 2 mio €
    Glesnes har tidligere spillet i Strømsgodset. Fast mand i sidste sæson.

Spilledragter

Philadelphia Union spiller i en mørkeblå hjemmebanedragt med guld bånd, hvilket symboliserer farverne i den kontinentale hærs uniformer under den amerikanske uafhængighedskrig, og holdet spiller i lyseblå trøjer og hvide shorts på udebane.

Stadion

Selvom Mikael Uhre skal spille for en ny klub, bliver presset fra tilskuerne dog næppe større end hjemme på Brøndby Stadion. Philadelphia Union spiller nemlig til daglig på Subaru Park, der blev indviet i 2010, og kostede 142 millioner dollars at bygge. Der kan sidde 18.500 tilskuere til fodboldkampe, mens stadionet har plads til flere ved for eksempel koncerter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P