OVERBLIK FA Cup 3. runde: Liverpool og Tottenham videre efter chokstart – Arsenal ude

Fra fredag til mandag afvikles 3. runde af den legendariske FA Cup turnering i England, og her på campo.dk giver vi dig løbende overblikket over, hvilket hold der går videre, og hvilke favoritter der ryger ud.

Liverpool, Tottenham og Arsenal spiller FA Cup søndag.

‘Giantkillers’ kaldes de små engelske hold fra de lavere divisioner, som formår at besejre topholdene fra de øverste rækker, og det er lige så sikkert, som amen i kirken, at der hvert år falder et par giganter på de mindre velplejede grønsvær rundt om i England.

Hvert år spørger alle sig selv: Hvem røg ud af FA Cuppen?

Fra 7. januar til 10. januar afvikles 3. runde af FA Cuppen, og her er et overblik over resultaterne.

Både Liverpool og Tottenham kom bagud mod de undertippede League One-klubber Shrewsbury og Morecambe, men de to storklubber kom tilbage og levede op til favoritværdigheden. Det gjorde Arsenal dog ikke, da de i søndagens sene FA Cup-kamp tabte 1-0 ude mod Nottingham Forest fra The Championship.

Lørdagens første store overraskelser stod Hartlepool fra League Two og Huddersfield fra Championship for. De slog henholdsvis Blackpool og Burnley ud, mens Crystal Palace overvandt en sløj start og spillede sig sikkert videre.

Dagens største pokalchok kom, da Newcastle tabte til Cambridge United på hjemmebane med 1-0, og så fik Kidderminster på imponerende vis sørget for, at Reading røg ud af FA Cuppen. Kidderminster spiller i den sjette bedste engelske række.

Chelsea med danske Andreas Christensen vandt stensikkert med 5-1, og danskeren scorede til 4-0 for Chelsea.

Læs mere nedenfor – de seneste resultater står altid øverst.

Søndag den 9. januar:

Kl. 13.30:
Luton – Harrogate Town, 4-0
Luton fra The Championship levede op til favoritværdigheden, da de søndag sendte Harrogate Town, der til dagligt spiller i den engelske fjerdebedste række, hjem med et 4-0 nederlag i bagagen.

Kl. 15.00:
Stoke – Leyton Orient, 2-0
Liverpool – Shrewsbury, 4-1
Undertippede Shrewsbury kom noget uventet kommet foran med 0-1 efter 27 minutter spillet på Anfield. Efter 34 minutter fik blot 17-årige Kaide Gordon gjort det til 1-1, og han er dermed den næsteyngste målscorer i Liverpools historie. Kort før pausen fik Liverpool tilkendt et straffe, som Fabinho omsatte sikkert til mål. Efter 78 minutter fik Firmino afværget katastrofen helt, da han lidt tilfældigt endte med bolden tæt under Shewsburys mål. Med en fiks hæl-afslutning fik han bolden forbi både målmand og forsvar på mållinjen og gjorde det dermed til 3-1. I dommerens tillægstid cementerede Liverpool sin favoritværdighed, da Fabinho bankede bolden ind til 4-1. Shrewsbury ligger nummer 15 i League One.
Cardiff – Preston, 1-1
De to Championship-mandskaber skulle som de eneste i søndagens FA Cup-kampe ud forlænget spilletid, før en vinder blev fundet. Her trak Cardiff det længste strå, da de efter 116 minutter kom på 2-1, hvilket blev kampens resultat.
Tottenham – Morecambe, 1-1
Anthony O’Connor sendte Morecambe i front med 0-1 efter 33 minutter. Efter 74 minutter fik Tottenham endelig scoret det udlignende mål, de havde jagtet så længe. Det skete, da Harry Winks sendte bolden ind ved fjerneste målstolpe fra en meget spids vinkel på et frispark. I det 85. minut sendte indskiftede Lucas Moura favoritterne i front, da han gjorde det til 2-1. Tre minutter senere var indskiftede Harry Kane med til at lukke og slukke, da han gjorde til 3-1 for Tottenham. Morecambe ligger nummer 21 i League One.
Wolverhampton – Sheffield United, 3-0
West Ham – Leeds, 2-0
Charlton – Norwich, 0-1

Kl. 18.10:
Nottingham Forest – Arsenal, 1-0 – / GIANTKILLER
Arsenal sad på det meste af spillet, men havde svært ved at få skabt de store målchancer. I stedet var det Ryan Yates fra Nottingham Forest, der efter 83 minutter fandt vej til indskiftede Lewis Grabban med et fladt indlæg. Grabban kom glidende ind i det præcise indlæg, og han kunne efterfølgende se bolden flyve ind og ramme netmaskerne, og Nottingham Forest var på sejrskurs. Ti minutter senere blev kampen fløjtet af, og sensationen var en realitet.

Lørdag den 8. januar:

Kl. 18.45:
Yeovil – Bournemouth, 1-3
Danske Emiliano Marcondes fik spilletid af manager Scott Parker, da Bournemouth vandt i et målrigt opgør mod Yeovil. Og det var en god beslutning. Danskeren scorede nemlig tre kasser i gæsternes sejr. Philip Billing var ikke i truppen hos Bournemouth.

Kl. 18.30:
Chelsea – Chesterfield, 5-1
Andreas Christensen scorede for Chelsea i FA Cuppen mod ChesterfieldAndreas Christensen scorede til 4-0 for Chelsea, da de vandt sikkert med 5-1 mod National League-holdet Chesterfield.
Swansea – Southampton, 2-3

Southampton vandt i forlænget spilletid, på trods af at de var bagud med 2-1 og havde fået et rødt kort.
Birmingham – Plymouth, 0-1
Hull – Everton, 2-3
Andros Townsend afgjorde tingene i forlænget spilletid, da han på et flot langskud scorede til 3-2.

Kl. 16.00:
Port Vale – Brentford, 1-4
Marcus Forss bragte Brentford foran på oplæg fra danske Mads Bidstrup, mens Brentfords franske angriber Bryan Mbuemo kom ind og lavede hattrick på under en halv time. Inden franskmandens anden scoring havde Port Vale ellers reduceret til 1-2 ved Kian Harratt, men comebacket og overraskelsen var aldrig rigtig tæt på. Brentford med danskerne Mads Bidstrup, Mads Bech Sørensen, Jonas Lössl og Mads Rørslev Rasmussen i aktion vinder sikkert.

Leicester – Watford, 4-1
Målrig kamp hvor Jannik Vestergaard fremtvang et straffespark allerede efter fem minutters spil. Leicester viste kvalitetsforskel i en kamp, hvor Watford aldrig udnyttede sine muligheder godt nok. Kasper Schmeichel var på bænken for Leicester.

Newcastle – Cambridge Utd, 0-1/ GIANTKILLER
Cambridge United skabte pokalsensationen mod NewcastleKieran Trippier fik debut for Newcastle på højre back, og selvom Newcastle havde bolden i nettet fra starten af anden halvleg, blev målet annulleret for offside. Og efter 60 minutter kom chokket så – Cambridge bragte sig foran 1-0 ved Joe Ironside. En føring Newcastle aldrig fik hentet. I løbet af de fem minutters overtid havde Cambridge-målmand, Mitov, blandt andet en vanvittig redning, og holdet fra League One sørgede for, at Eddie Howe og Newcastles fiasko blev en realitet!

Kidderminster – Reading, 2-1GIANTKILLER
Kidderminster leverede en vaskeægte pokalsensation, da holdet, hvor FC Midtjylland-træner, Bo Henriksen, i sin tid spillede som angriber, vandt med 2-1 over Reading. Gæsterne, der til daglig spiller i Championship, kom ellers foran 1-0 i første halvleg, men på det lille Aggborough Stadium scorede hjemmeholdet to gange i anden halvleg, hvor især det sidste mål var et vaskeægte kludemål. Sejren var en realitet efter +12 minutters tillægstid, og endnu en favorit røg ud af FA Cuppen.

Barnsley – Barrow, 5-4
WBA – Brighton, 1-2 – Brighton videre efter forlænget spilletid.

, 1-2
Crystal Palace reddede æren med to mål i anden halvleg i FA Cuppens 3. rundeHvis der er et sted i London, hvor det bare stinker af fodbold, så er det på ‘The Den’, hvor Joachim Andersen og Crystal Palace stræbte efter en plads i 4. runde. I lokalopgøret var det dog hjemmeholdet fra Championship, der kom bedst fra start. Benik Afobes føringsmål var bare ikke nok. Patrick Vieira og Palace hev sejren på to scoringer i anden halvleg af franskmændene Michael Olise og Jean-Philippe Mateta.

Kl. 13.30:
Burnley – Huddersfield
, 1-2 / GIANTKILLER
Premier League-værterne fra Burnley indtog favoritrollen mod Huddersfield og kom planmæssigt foran 1-0 hjemme på Turf Moor. Jay Rodriguez med nul scoringer i Premier League i denne sæson fik lidt tiltrængt succes med sin scoring til 1-0, og så lignede det en pligtsejr. Men gæsternes Josh Koroma og Matthew Pearson fik på bare 13 minutter vendt et truende nederlag til en sejr i anden halvleg, og sendte dermed er Burnley og Sean Dyche ud af FA Cuppen.

Bristol City – Fulham F.C., 0-1 (0-0)
Nummer tre og nummer 15 i Championship ramlede sammen på Ashton Gate, og der var ikke megen underholdning til hjemmeholdets tilskuere i ordinær spilletid. Kampen blev afgjort i forlænget spilletid, hvor Harry Wilson bragte Fulham foran med 1-0, og hvor angriber Aleksandar Mitrovic også havde mulighed for at sikre sejren. Fulham er videre til 4.runde.

Coventry City – Derby County, 1-0
På Coventry Building Society Arena skulle Wayne Rooney og Derby County forsøge at jagte succes efter en hård sæsonstart, hvor holdet blandt andet blev straffet med pointreducering efter en elendig økonomi, men det blev ‘The Sky Blues’ fra Coventry, der vandt opgøret med 1-0.

Hartlepool – Blackpool, 2-1 / GIANTKILLER
Hartlepool fra League Two hev en gedigen overraskelse på hjemmebane mod Blackpool fra Championship. Gæsterne, der var klare favoritter, kom også planmæssigt foran, men hjemmeholdets David Ferguson og den blot 18-årige Joe Grey skabte med deres to scoringer eufori og videre avancement til League Two klubben. 2-1 på Victoria Park og et rigtig klassisk FA Cup upset.

Kl. 13.00:
Mansfield – Middlesbrough
, 2-3
Middlesbrough fra ‘Championship’ var rejst til Field Mill Stadium i Mansfield, hvor de førte 2-0 efter blot 14 minutter, og hvor kampreferatet næsten var skrevet færdigt hos de lokale reportere. Men Mansfield fra League Two fik først reduceret og siden udlignet i et flot comeback, indtil ‘Boro’ i fire minutters tillægstid fremtvang et selvmål fra Elliott Hewitt og Mansfield-forsvaret. Chris Wilder og Middlesbrough holdet rejser hjem med en sejr, der holdt hårdt mod et hårdtfightende Mansfield-hold.

Fredag den 7. januar:

Kl. 21.00:
Swindon Town – Manchester City
, 1-4
Manchester City vandt sikkert over Swindon Town i FA CuppenFredag blev der kun spillet en kamp i FA Cuppen, da de lyseblå storfavoritter fra Manchester City spillede sig sikkert videre i FA Cuppen. Allerede midtvejs i første halvleg var kampen afgjort, og kort før tid kronede stortalent Cole Palmer en flot indsats med sin scoring til 4-1.

FA Cuppen er fyldt med overraskelser, og på campo.dk samler vi overblikket til dig. Se hvem der er røget ud af FA Cuppen.