Manchester City strøg sikkert forbi Swindon i FA Cuppen med 4-1

Den legendariske engelske pokalturnering, FA Cuppen, er kendt for at levere flere store overraskelser. Men fredag aften var det aldrig et realistisk scenarie, da Swindon tog imod mægtige Manchester City.

Manchester City vandt sikkert over Swindon Town i FA Cuppen

Fredag aften kørte Manchester City henover Swindon Town i tredje runde af FA Cuppen. De lyseblå vandt 4-1 uden at anstrenge sig.

Kampen var hurtigt afgjort, da først Bernardo Silva og siden Gabriel Jesus scorede til henholdsvis 1-0 og 2-0, hvilket var stillingen efter 28 minutter.

Manchester City, der havde vikarierende manager Rodolfo Borrell på sidelinjen efter en positiv Covid-19 test hos manager Pep Guardiola, brændte et straffespark ved Jesus.

Men sejren på 4-1 blev først manifesteret af İlkay Gündoğan på frispark, og siden talentet Cole Palmer der bankede et skud ind helt oppe i hjørnet.

Hjemmeholdet fik reduceret og skabt jubel ved stilligen 3-0, hvor Harry McKirdy kynisk sparkede bolden ind bag dagens City-målmand Zackary Steffen til 3-1.

Kampens spiller: Cole Palmer, Manchester City

Hjemmeholdet var ikke levnet mange chancer på forhånd, og selvom Manchester City med en halv time igen begyndte at spare profilerne, var der klasseforskel hele vejen igennem de 90 minutter på County Ground i Swindon.

Manchester City dominerede fra første fløjt, og selvom banen ikke helt levede op til vanlig standard for Premier Leagues førerhold, var der klasseforskel. City, der stillede op med stjerner som Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus, havde også stortalentet Cole Palmer med fra start.

Sidstnævnte fik en hovedrolle i anden halvleg, og det var ren City-dominans i de første 70 minutter. Silva og Jesus scorede i første halvleg, mens İlkay Gündoğan på direkte frispark scorede til 3-0, inden hjemmeholdet fik reduceret med et lille kvarter igen.

Jublen brød ud blandt de 14.000 tilskuere i Swindon, og et kort øjeblik troede de fleste, at en lille overraskelse var på vej. Men så var det, at Cole Palmer kronede en god kamp med en fantastisk afslutning.

På en returbold i Swindon-feltet hamrede det 19-årige talent bolden helt op i hjørnet til 4-1 resultatet, hvor efter han rystede håndleddet ud med et par hånende Swindon-fans. På den vis – og i overbevisende stil – avancerer Premier Leagues tophold suverænt til næste runde i FA Cuppen.

Guardiola slår fast: Palmer bliver her!