VM 2022
Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningKOMMENTAR: Delaney er dæl… god!

Der var som altid travlt lige op til juleaften. Juleindkøb, shoppingsedler, gaver, vagtplaner… ja i hundredevis af gøremål før julefreden...

3 min læsning
Thomas Delaney jubler for Sevilla FC mod FC Barcelona i LaLiga
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Marcelo Del Pozo
Avatar photo27. dec 2021, 15.21

Der var som altid travlt lige op til juleaften.

Juleindkøb, shoppingsedler, gaver, vagtplaner… ja i hundredevis af gøremål før julefreden for alvor sænkede sig. Men som bekendt så bliver det jul uanset hvad.

Midt i al trængsel og alarm var det for undertegnede en af de store oplevelser – og muligheder for at finde lidt fred før jul – da jeg gled ned i sofaen og så Thomas Delaney i aktion for Sevilla mod henholdsvis FC Barcelona og Atletico Madrid. Især den 18. december mod FC Barcelona.

Hold da op, hvor er Thomas Delaney en vanvittig god fodboldspiller.

Læs også: Drømmemål af Delaney sikrer Sevilla tre point

Thomas Delaney er for mig at se inde i den bedste periode i sin karriere, og formår han fremadrettet at spille, som han gjorde i netop de to kampe i LaLiga, så tager jeg gerne væddemål på, at den tidligere FCK-midtbanespiller også ender i en endnu større klub end Sevilla FC. Og det er sagt med al respekt for Sevilla, der er en storklub!

Delaney var her, der og allevegne på grønsværen på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, og selvom han mestendels ligger dybere i banen end sin kroatiske verdensstjerne af en midtbanekollega, Ivan Rakitic, så forhindrede det heller ikke Delaney i at være med helt fremme i feltet på omstillinger.

Det er ganske enkelt en fornøjelse at følge Thomas Delaney, når han nærmest svæver rundt på midtbanen i et højt og vedvarende tempo, lukker huller, bakker sine medspillere af – og op – og med fart og hårdhed når ind på kroppen af sine modstandere og tager duellerne, før det bliver for sent. Delaney er et kraftværk af en midtbanespiller, og så kan han spille fodbold.

De fleste af os har nok haft en holdkammerat, man helst så i startformationen hver gang. Hvor det bare var noget rigtig lort, hvis vedkommende var skadet eller havde karantæne. Hvor det allerede føltes som om, man var lidt bagud inden startfløjtet, hvis han/hun manglede.

Sådan må de have det med danskeren i Sevilla lige nu! Og på den vis må de savne ham i Dortmund lige nu, selvom de næppe vil indrømme det.

Læs også: Xavi om Sevilla-træner: En af Spaniens bedste

Danskeren skal helst spille for Julen Lopetegui, hvis Sevilla for alvor skal byde ind på mesterskabet med ellers suveræne Real, og for mig at se, er Thomas Delaney en stor stor profil i LaLiga, hvilket igen lover godt for det danske landshold frem mod VM i november. Her får Delaney igen en hovedrolle for Danmark og for Kasper Hjulmand.

Vi må dog vente til lige efter nytår, før vi kan se Thomas Delaney i aktion igen. Men hold øje med ham. Følg ham hos Sevilla efter nytår.

For Delaney er dælme god!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer