4 min læsningSabbi vil gerne sælges – Drømmer om Premier League

OB’s Emmanuel Sabbi er glad for at være i både Danmark og OB, men han vil gerne snart videre i sin karriere, og han drømmer om et skifte til en af de fire store ligaer i Europa. Han ved dog også, at det er et spørgsmål om timing fra OB’s side – fynboerne vil selvsagt gerne have så meget som muligt for offensivprofilen.

4 min læsning
Sabbi
Sabbi er tilbage efter endt karantæne mod Silkeborg søndag eftermiddag. Foto: Mathias Blohm

For første gang i denne superligasæson sidder OB’s Emmanuel Sabbi over, når holdet søndag møder Randers FC. Den unge amerikaner har nemlig fået fire gule kort, og han er således i karantæne til den vigtige kamp om top-seks i Kronjylland.

Står det til Sabbi selv, går der dog ikke længe, før han slet ikke længere er at finde i den danske Superliga. Selvom han er glad for at bo i Danmark og glad for tilværelsen i OB, så har han en drøm om at spille på de store scener rundt om i Europa.

– Jeg vil afgjort gerne sælges til en klub i en af de store ligaer, men det er ikke noget, jeg tænker på konstant. Jeg ved, at det nok skal komme, jeg skal bare arbejde hårdt og gøre det, jeg er god til på banen, siger Emmanuel Sabbi til campo.dk

Den hurtige kantspiller har dog ikke nødvendigvis lyst til at blive i Odense Ådal indtil juni 2024, hvor hans nuværende kontrakt udløber.

Læs også: OB’s Sabbi skuffet over manglende landsholdsudtagelse – åbner døren for at skifte land

– Forhåbentlig sker det snart. Det giver mening at blive solgt, når man er på toppen, men nogle gange føler ens klub, at man stadig har uindfriet potentiale. Forhåbentlig kan OB se, at jeg er på vej derop og så skal jeg sørge for at blive deroppe, lyder det fra den 23-årige amerikaner.

Han er ikke så gammel, så jeg tror, han kommer til at udvikle sig endnu mere de næste par år

Michael Hemmingsen
Sportschef, OB

Emmanuel Sabbi har spillet en enkelt hel sæson i OB, siden han 1. august 2020 skiftede tilværelsen i Hobro IK ud med med en tilsvarende hos det fynske fodboldflagskib. Endnu har han ikke talt med OB om et kommende skifte, men han er sikker på, at de ser ens på tingene.

– Jeg tror, de har det på samme måde som mig. De vil gerne sælge mig, når jeg peaker, da det vil være bedst ’business’ for dem, og sådan er det jo, når man sælger spillere. Forhåbentlig får de en masse penge for mig, mens jeg forhåbentlig får en god kontrakt på et godt hold, lyder det fra Sabbi.

I OB er de da også klar over, at deres unge amerikaner tiltrækker sig opmærksomhed.

– Sabbi er en attraktiv ung mand, som mange klubber rundt i Europa ville kunne se gøre det godt for dem. Sådan er det jo med de bedste spillere i Superligaen, dem er der jo altid en eller anden interesse for, og der er Sabbi selvfølgelig en af dem. Som udgangspunkt er vi rigtig glade for, at han er med til at gøre en forskel i vores kampe i OB lige nu, siger OB’s sportschef, Michael Hemmingsen, til campo.dk.

Ifølge Transfermarkt.com har Emmanuel Sabbi i øjeblikket en værdi på én million euro – eller cirka 7,5 millioner danske kroner. Sætter man det beløb op mod de nul kroner, som OB for lidt over et år siden gav for Sabbi, så har man et regnskab, der kan få selv fynboer til at gnide sig i hænderne.

Foto: Mathias Blohm

Om der allerede har været mulige bejlere på besøg i OB, vil sportschefen dog ikke fortælle.

– Jeg vil ikke ud med, om der har været noget eller ej, jeg vil bare sige, at Emmanuel Sabbi er en interessant spiller, lyder det fra Michael Hemmingsen, der dog ikke er i tvivl om, at den amerikanske offensivspiller har niveauet til at begå sig større steder end den danske Superliga.

– Jeg tror helt sikkert, at Sabbi ville kunne gøre en forskel i stort set alle ligaer i Europa. Han er ikke så gammel, så jeg tror, han kommer til at udvikle sig endnu mere de næste par år, og så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han godt kan begå sig ligaerne rundt omkring i Europa.

Den del er Emmanuel Sabbi slet ikke uenig i, og som stor Manchester United-fan er det næppe nogen overraskelse, hvilken liga han drømmer mest om at spille i.

– Jeg tror den engelske liga kunne passe mig fint. Jeg er selvsagt nødt til at arbejde hårdt for at komme dertil, for det er ikke let at spille i den engelske Premier League. Det vil helt sikkert også være fedt at spille i Bundesligaen eller LaLiga, men mange ligaer ville passe mig. Lige nu er mit hovedmål at gøre mit bedste her og blive solgt, og forhåbentlig bliver jeg solgt til et godt hold, lyder det afslutningsvis fra Emmanuel Sabbi.

Læs også: OB’s nye førstemålmand bringer minder om fortidens fynske helte

Emmanuel Sabbi kom til Hobro IK fra spanske Las Palmas i sommeren 2017. Siden ankomsten til Danmark er det blevet til i alt 117 Superligakampe med 23 mål til følge.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer