3 min læsningOB’s Sabbi skuffet over manglende landsholdsudtagelse – åbner døren for at skifte land

Der er formentlig ikke mange trænere i Superligaen, der ikke har holdt et vågent øje med OB’s Emmanuel Sabbi. Den 23-årige amerikaner er stort set altid en trussel med sin hurtighed og sin aggressivitet, men det har ikke været nok til at åbne øjnene hos det amerikanske landshold, og derfor holder Emmanuel Sabbi sine muligheder åbne.

3 min læsning
Emmanuel Sabbi drømmer om at spille landsholdsfodbold i fremtiden. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Emmanuel Sabbi har repræsenteret de amerikanske ungdomslandshold i alt 21 gange.

Senest var da han for små to år siden blev skiftet ind i det amerikanske U23-landsholds venskabskamp mod Brasiliens ditto – i øvrigt ligesom sin tidligere holdkammerat i Hobro og nuværende Brøndby-spiller Christian Cappis.

Siden har Sabbi skiftet Hobro ud med OB, og her har han været fast mand lige siden. Alligevel har den hurtige kantspiller aldrig så meget som hørt fra det amerikanske A-landshold, og det skuffer ham.

– Ja helt afgjort. Jeg synes, at jeg i det mindste har gjort mig fortjent til at få chancen på landsholdet. Det er ikke særlig fedt ikke at høre fra det forbund, som man har spillet ungdomskampe for. Jeg mener, at jeg har gjort det godt nok til i det mindste at få chancen, siger Emmanuel Sabbi til campo.dk.

Selv forsøger den italiensk-fødte amerikaner at holde snuden i sporet, og så har han en helt klar ide om, hvad der skal til for at blive bemærket hos den amerikanske landstræner Gregg Berhalter.

– Jeg vil fortsætte med at være den samme spiller; Udfordrende og aggressiv, og så skal jeg score flere mål. Det er det, det handler om. Jeg skal score flere mål og lave flere assist. Hvis jeg gør det, så kan de ikke blive ved med at komme udenom mig, lyder det fra OB-spilleren.

Alternative muligheder

Emmanuel Sabbi har fået sin opvækst i den amerikanske by Colombus, som ligger i staten Ohio. Han er dog født i Italienske Vicenza af ghanesiske forældre, og dermed har han mulighed for at repræsentere både USA, Italien og Ghana på landsholdspla

Skulle telefonen en dag ringe fra Ghana med et tilbud om at repræsentere ’Black Stars’, så ville OB’s offensivprofil spidse ører.

– Ja helt bestemt. Det ville være noget, jeg skulle tale med min familie og forældre om, og så ville vi sammen beslutte os. Jeg ville blive meget glad og tilfreds, hvis Ghana ringede. Jeg er opvokset i USA, men min families baggrund er ghanesisk, så det ville være fedt for mig at repræsentere USA, men det ville være fedt for min familie, hvis jeg repræsenterede Ghana, lyder det fra Sabbi, der ikke er i tvivl om, hvordan hans forældre ville reagere, hvis sønnen kom til at repræsentere deres fødeland.

– De ville være så stolte af mig. De ville være så meget oppe at køre, at de formentlig ikke engang ville vide, hvad de skulle sige. Det ville være en bedrift, som ingen i vores familie nogensinde har opnået før, og den slags er altid fedt, lyder det fra Emmanuel Sabbi.

Indtil videre er det blevet til to mål og to assist i Superligaens første 11 kampe i denne sæson for Emmanuel Sabbi.

Campo.dk har været i kontakt med det amerikanske fodboldforbund, men da de lige nu er igang med vigtige VM-kvalifikationskampe, har der ikke været mulighed for at få en kommentar fra landstræner Gregg Berhalter.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer