2 min læsningHjulmand bekymret for spillerne: Det er ikke maskiner

FIFA planlægger kun at give landsholdstrupperne en uges forberedelse inden VM. Den korte forberedelsestid bekymrer landstræner Kasper Hjulmand, der kalder planerne uacceptable.

2 min læsning
Landstræner Kasper Hjulmand kritiserer planerne om blot at give landsholdstrupperne en uges forberedelse inden VM. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Når Danmark skal spille VM i Qatar næste år, bliver slutrunden presset ind i en allerede presset kampkalender. Og i går skrev franske L´Équipe, at FIFA planlægger kun at give spillerne fri fra deres klubber en uge inden, VM skydes i gang. Det bekymrer den danske landstræner, Kasper Hjulmand, skriver TV2 Sporten.

– Hvad er efterhånden acceptabelt i den her pressede kalender? Det er ikke acceptabelt, hvis vi skal sætte et hold sammen, der skal forberede sig ordentligt, siger han og fortsætter:

– Jeg er bekymret for spillernes ve og vel. Vi har haft nogle slutrunder tilbage i tiden, som er lagt på tidspunkter, hvor spillerne ikke har været i en god nok forfatning, og hvor der er drevet rovdrift på dem i længere tid, og hvor de bliver skadet under slutrunden. Jeg er bekymret på spillernes vegne, når jeg kigger frem og ser, hvor lidt der bliver taget hånd om deres bedste.

Læs også: Kronprins Frederik om VM i Qatar: Jeg støtter altid landsholdet

Kasper Hjulmand forklarer, at hverken han eller andre omkring det danske landshold er blevet taget med på råd. Han ser ikke lyst på mulighederne for at kunne ændre på tidsplanerne.

– Når jeg får nogle betingelser, kan jeg ikke lave dem om. Jeg er nødt til at rette mig ind efter de betingelser og så fokusere på, hvordan jeg får det bedst mulige ud af det, der er givet til mig. Lige meget hvor meget jeg råber og skriger, får jeg nok ikke en uge mere. Når vi har været samlet, gør jeg meget ud af at fortælle, hvordan vi arbejder sammen med klubberne. Jeg har også truffet beslutninger, hvor vi prøver at passe på spillerne. De kan ikke bare blive ved. Det er ikke maskiner. Det er mennesker, siger Kasper Hjulmand.

Læs også: Hjulmand om Qatar-debat: Spillerne skal ikke tages som gidsler

VM-slutrunden finder sted mellem d. 21 november og 18. december, hvor finalen spilles. Dermed kan landsholdstrupperne i følge planerne først mødes fra d. 14. november.

Læs også: Vi skal ikke hjem, vi skal til Qatar!

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer