Dansk Fodbold

Hjulmand om Qatar-debat: Spillerne skal ikke tages som gidsler

Kasper Hjulmand og det danske landshold fejrede tirsdag aften sammen med et fyldt Parken den endelige VM-kvalifikation. Men Hjulmand opfordrer til, at de danske landsholdsspillere ikke tages som gidsler i debatten om, hvorvidt VM afholdes i Qatar.

Kasper Hjulmand mener ikke, at spillerne skal tages som gidsler
Kasper Hjulmand jubler over kvalifikationen til VM efter kampen mod Østrig tirsdag aften i Parken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdstræner, Kasper Hjulmand, har en klar opfordring til debatten om, at VM i fodbold skal afholdes i Qatar i 2022.

– Det er jo hverken mig eller spillerne, der taler direkte ind i det politiske. Vi har ikke kontakten med FIFA og arrangører. Vi er fodboldspillere og fodboldtrænere. De aktive skal ikke tages som gidsler, så spillerne skal ikke være dem, der pludselig skal tage stilling til en masse ting, forklarede Kasper Hjulmand ifølge dr.dk på et pressemøde onsdag.

Kasper Hjulmand har på flere pressemøder det seneste års tid fået spørgsmål om den danske deltagelse ved VM i Qatar.

Afholdelsen af VM i Qatar er blevet kritiseret heftigt af blandt andet Amnesty International og en række andre organisationer – herunder landsholdets egne fans – Danske Fodbold Fans.

6.500 migrantarbejdere er døde, mens de har bygget stadions frem mod VM i Qatar, men Amnesty International har tidligere rapporteret, at tallet måske i virkeligheden er nærmere 15.000. Migrantarbejderne kommer primært asiatiske lande.

Danmarks Radio har lavet en god explainer med Jan Jensen fra Ekstra Bladet, der forklarer om forholdene for migrantarbejderne i Qatar. Den kan du se her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P