3 min læsningDavid Nielsen: Nu har vi spillerne til at kunne spille 4-3-3 igen

AGF vandt søndag aften deres første superligakamp i denne sæson, da de slog Vejle med 1-0. Efter kampen kunne cheftræner David Nielsen til Onside på TV3 Sport fortælle, at 4-3-3-formationen formentlig kan blive brugt igen.

3 min læsning
David Nielsen
David Nielsen har stået i spidsen for AGF i 158 kampe. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Et af de helt store fokuspunkter blandt eksperter og AGF-fans i denne sæson har været, hvorfor cheftræner David Nielsen har valgt at gå om til en treback-kæde i forsvaret, når man under hans ledelse ellers har været vant til en fireback-kæde.

David Nielsen valgte i pausen mod Vejle så at gå tilbage til den gamle fireback-kæde. Noget, der for David Nielsen egentlig ikke kom som en overraskelse, fortalte han i et interview med Onside på TV3 Sport.

– Det var planlagt i mit eget hoved. Jeg vidste, at hvis jeg ikke havde den følelse, jeg gerne ville have efter første halvleg… så det var en af grundene til, at vi ikke startede med Mikael (Anderson, red.), det var en ”touch and go”-beslutning, vi valgte at træffe. Jeg var ikke i tvivl om, da vi gik til pause med den følelse, jeg havde, at vi skulle gøre det, sagde David Nielsen til Onside.

David Nielsen uddybede videre til Onside, hvorfor man først og fremmest ikke har kunne spille med den sædvanlige fireback-kæde, og hvorfor man måske nu vender tilbage til den.

– Jeg gør mig de overvejelser, at hvis vi skal spille med fire mand i bagkæden, så skal vi have ekstrem fart på kanterne, og det har vi fået ind nu. Vi skal være meget dynamiske, hvis vi skal spille med det system, siger David Nielsen til Onside.

David Nielsen forklarerede også, hvorfor en spiller som Mikael Anderson var vigtig at få ind hos AGF.

– Det er en aarhusdreng, der kommer hjem, og det er sejt, at man vil til AGF, når vi ligger andensidst i tabellen, og vi kun har to point. Altså han kunne have valgt alle mulige steder, og det samme kunne Bundu. Det skal de have kredit for. Det er en mandfolkebeslutning, hvor man nemt kunne have valgt at skifte til et højere sted i tabellen, siger David Nielsen endvidere.

Læs også: Islandsk debutantscoring sikrede AGF tre vitale point

Lykkelig – og pissenervøs – debutant
Kampens helt store hovedperson Mikael Anderson blev også interviewet af Onside efter kampen, hvor han ikke lagde skjul på, at det var en speciel oplevelse på Ceres Park:

– Det kunne ikke have været skrevet bedre. Hvor er jeg glad for, at vi vinder. Jeg er så lettet. Det er så fedt det her med fansene i ryggen, og jeg kan knap nok høre, hvad du siger. Amen, det er fantastisk.

– Jeg var pissenervøs, for at være helt ærlig. Det var sgu svært for mig lige i starten at håndtere alle de følelser, der gik igennem min krop. Hold op, hvor er jeg lettet, og glad og stolt. Vi kæmpede hårdt til det sidste, og det blev lidt panisk, men det var det hele værd, siger Mikael Anderson til Onside.

Næste kamp for AGF i Superligaen er mod de formstærke oprykkere fra Silkeborg. Det er mandag den 20. september klokken 19.

Læs også: Fodboldekspert: Oprykkerhold er et friskt pust – men straffes hårdt

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P