Islandsk debutantscoring sikrede AGF tre vitale point

AGF tog imod Vejle i en kamp, der på forhånd var dømt til at blive en gyser. Debutanten Mikael Anderson kom ind fra bænken og afgjorde sagerrne, der sikrede aarhusianerne sæsonens første superligasejr med 1-0.

Anderson
Mikael Anderson skulle blot bruge 15 minutter på banen, da han bragte AGF foran med 1-0 i sin debutkamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter en spillemæssig tam 1. halvleg, rokerede AGF-træner David Nielsen gevaldigt på sit mandskab, da første halvleg blev til anden.

Således kom både Mustapha Bundu og Mikael Anderson ind fra 2. halvlegs start. Og det skulle vise sig at være en rigtig god beslutning.

15 millioner-købet Mikael Anderson, der i transfervinduets allersidste timer, skiftede FC Midtjylland ud med AGF og Ceres Park, takkede for tilliden og bragte aarhusianerne foran efter en times spil efter et flot rate af Albert Grønbæk.

Dermed skulle den islandske landsholdsspiller blot bruge 15 minutter på banen, inden han og resten af AGF-mandskabet kunne bryde ud i jubel foran 11.038 tilskuere.

For Vejle superligadebuterede Sten Grytebust i målet, mens Luka Djordjevic og Andrés Ponce gjorde det i angrebet. Men lige lidt hjalp det.

Kampen endte med en smal sejr til AGF på 1-0, der dermed betyder, at vejlenserne nu er isoleret i bunden med et point i sæsonens første ni runder.

Sejren betyder endvidere, at AGF kravler op som nummer ti – et point foran SønderjyskE. De kan dog gå forbi AGF igen, hvis det bliver til en sejr i Odense mandag aften, hvor OB venter.

Vejle Boldklubs 30-årige færing Viljormur Davidsen rundede undervejs en flot milepæl i rødt og hvidt, da han spillede sin kamp nummer 200 for den traditionsrige klub fra Nørreskoven.

Vejle spiller næste kamp mod Viborg på hjemmebane, mens AGF skal en tur på kunstgræs i Silkeborg, hvor Kent Nielsens formstærke tropper venter.